Hvidkåls – suppekuren

Man siger, at kært barn har mange navne, og det samme må så også se sig gældende med suppekuren, som også er kendt som: Hvidkålskuren, kålsuppekuren, 7 dages kuren, samt fedtforbrændingskuren. Denne slankekur stammer oprindeligt fra Sacred Heart Medicial, og går ud på, at kuren strækker sig over 7 dage, hvor man KUN må spise det kuren siger, og hvor der skal indtages suppe hver dag!

Hvis man følger kuren nøje, vil man kunne opnå at tabe mange kilo på de såkaldte 7 dage, hvor kuren står på.

Kuren handler om, at man forbrænder sit fedt på en meget hurtig og effektiv måde, men man skal være god til kun at holde sig til den bestemte plan der følger med til kuren, da kuren ellers ikke vil have nogen virkning.

Man siger også, at hvis kuren følges nøje, vil man samtid med at have tabt sig, vil man ligeledes have fået sin system renset for urenheder, og man vil efter kuren føle sig meget mere tilpas.

Man har mulighed for, at gentage kuren flere gange efter behov, men det anbefales, at man tænker med sin sunde fornuft, så man ikke gentager kuren gennem en lang periode, da det ikke er sundt for kroppen.

Ingredienser

Se ingredienser

 • 1800 g. løg, pillet vægt
 • 300 g. grøn peberfrugt, renset vægt
 • 1000 g. knoldselleri, skrællet vægt
 • 2000 g. hvidkål
 • 2 dåser Hakkede tomater, konserves
 • 2 bouillonterninger
 • 30 dl vand

Luk

Fremgangsmåde

 1. Grøntsagerne skæres i små eller store stykker, alt efter hvad man gerne vil have
 2. De lægges i en stor gryde, sammen med kyllinge – kraftterningerne
 3. Dæk det til med vand
 4. Lad det koge i cirka 10 minutter
 5. Derefter skrues der ned for varmen, og suppen skal simres videre, til den er færdig

Reglerne for kuren er som følger:

 • Man må IKKE drikke kulsyreholdige sodavand, heller ikke danskvand.
 • Man må IKKE drikke alkohol, da det modvirker, at kroppen kan forbrænde fedt, så derfor skal du mindst vente 24 timer med at begynde kuren, hvis du har indtaget alkohol.
 • Man må IKKE spise mad, der er tilberedt i fedtstoffer, smør, olie mv.
 • Man må IKKE spise brød eller andre produkter, der indeholder, sukker, mel eller nogen former for sødemidler, overhovedet.
 • Der må kun drikkes vand, kaffe uden sukker og fløde, usødet frugtjuice (Rynkebys er gode) samt skummetmælk og usødet te.

Hvis man har et ønske om at tabe sig, og man ikke har råd, tid, eller lyst, til at starte i et motionscenter, kan denne kur med fordel bruges.

Kuren er dog mest ideel, hvis man ikke har alt for meget på sidebenene, men dog ønsker, at trimmes op. Man skal bare huske, at bruge sin sunde fornuft.

Her er måden kuren skal følges på, pr. dag:

Dag 1: I dag må der kun spises suppe og alle slags frugter, undtagen bananer. Man kan med fordel spise vandmeloner og honningmeloner, da de har et meget lavt kalorieindhold. Der må kun drikkes vand eller frugtjuice.

Dag 2: I dag skal der spises suppe, og en masse grøntsager, i løbet af hele dagen. Også ved mellemmåltiderne. Til aften må du, hvis du vil, spise en bagt kartoffel. Der må kun drikkes vand eller frugtjuice.

Dag 3: Dagen i dag kaldes for en kombinationsdag, hvor du altså skal spise en blanding af, hvad du har gjort de to foregående dage. Det vil sige: Alt det suppe du kan, og det samme med grøntsager og frugt, undtagen bananer. Du må ikke spise en bagt kartoffel i dag! Der må kun drikkes vand.

Dag 4: I dag må der kun spises suppe og bananer! Du må spise op til 3 bananer, da de får dig til at mindste den lyst til søde sager, som du måske måtte have. Der må kun drikkes vand, og 2 glas skummetmælk.

Dag 5: I dag må der spises steak, kylling og fisk, samt grøntsager. Du må spise alt det kød og grøntsager du har lyst til. Dog skal ærter og majs undgås, og det samme med en bagt kartoffel. Suppen skal spises mindst én gang, i løbet af dagen i dag.

Dag 6: I dag må der spises steak, kylling og fisk, samt grøntsager, ligesom den foregående dag. Du må spise alt det kød og grøntsager du har lyst til. Dog skal ærter og majs undgås, og det samme med en bagt kartoffel. Suppen skal spises mindst én gang, i løbet af dagen i dag.

Dag 7: I dag må der kun spises brune ris og grøntsager, samt suppen mindst én gang i løbet af dagen. Du må spise så meget du kan. Der må kun drikkes vand eller frugtjuice.

Resultat efter 7 dage:

Du skulle gerne have tabt dig mellem 5-8.5 kilo. (Hvis du vel og mærket ikke har snydt). Har du tabt dig over 7.5 kilo, så vendt mindst 2 uger, hvis du vil starte kuren forfra. Og ellers kan det bare siges, at det gælder om at lytte til din krop.