• Kylling i karry

    Kylling i karry

    Hvis du og din familie er vilde med kylling, så kan det være en oplagt idé, at lave: Kylling i karry. Retten minder på nogle punker om den klassiske ret: Boller i Karry, men hvor boller i karry er med kogt kød, så er denne ret med kylling i stedet for, hvilket ikke er så ringe.



    Det er en utrolig lækker ret, som du selv kan tilpasse, alt efter hvor stærk du gerne vil have den, og er altså et godt alternativ til en klassisk ret med et lille twist. Hvis du også har nogle peanuts eller cashewnødder til at ligge, kan du med fordel bruge dem i denne ret, da det lige giver prikken over i´et.

    Denne opskrift er beregnet til cirka 4 personer, men er meget nem at tilpasse, alt efter hvor mange du skal lave mad til.

    Ingredienser

    • 400 gram kyllingebryst i strimler
    • 1 styk skrællet æble
    • 1 stort løg
    • 1 dåse kokosmælk
    • 1 styk rød karrypasta
    • 1 spiseskefuld sød chilisauce
    • 2 spiseskefuld karry
    • 2 fed hvidløg
    • 2 gulerødder
    • 1 teskefuld stødte korianderfrø
    • Salt og peber, samt olie til stegning.

    Fremgangsmåde

    1. Hak løg – Skær æbler og gulerødder og  i mindre stykker
    2. Steg dem ved svag varme i lidt tid. (Til de er møre)
    3. Karryen tilsættes, og lad det simre i nogle minutter
    4. Derefter tages grøntsagerne op af panden, og kyllingestrimlerne tilsættes
    5. Når kyllingestrimlerne er blevet brunet, tilsættes kokosmælk og de resterende krydderier
    6. Smag til med salt og peber, og server ris til

    OBS: Det er en god idé, at sætte risene over, lige efter man har skåret gulerødder og æbler, da risene tager længere tid at lave, end det tager for kyllingen at blive stegt.

    No Responses