Kyllingenuggets

Hvis du er vild med kyllingenuggets fra Mac Donalds, som mange børn er, kan det være en oplagt idé, at lave dem selv, i stedet for, at tage på Mac Donalds en fredag aften. Det kan være en god idé, at servere enten ris eller noget dyppelse til de færdige nuggets, alt efter, hvad man er vild med. Salsa er fx en god dyppelse fordi det giver en lækker smag sammen, men hvis børnene ikke er vilde med det, kan de også sagtens spise ketchup og remoulade til, eller man kan anvende kyllingenuggets – skåret i små stykker, i et pitabrød med en lækker dressing, hvilket helt sikkert også, falder i børnenes smag!

Ingredienser

Se ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 1 æg
  • 2 dl. rasp
  • 0,75 dl. reven parmasanost
  • Salt og peber
  • Friture olie

Luk

Fremgangsmåde

  1. De 4 kyllingebryster skæres ud, i stykker på cirka 2×2 cm
  2. Æggene piskes sammen (I en lille skål eller dyb tallerken.)
  3. Tag nu en ny lille skål eller tallerken, og rør parmasanost, rasp, salt og peber sammen
  4. Kyllingestykkerne paneres ved at vende dem i æg, og derefter i rasp-blandingen
  5. Tilslut frituresteges de panerede kyllinger, i 4-5 minutter, eller indtil de har fået en pæn gylden farve. (Ved 180 grader)