Thai fiskefrikadeller

Man kan næsten ikke lave for mange af disse friskefrikadeller – så godt smager de. Frikadellerne kan steges i forvejen og varmes op i ovnen. Selv om de falder lidt sammen, hvis de ikke serveres straks, smager de alligevel herligt. Smagen er krydret og lidt parfumeret.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 500 g grov fiskefars, færdigblandet
  • 200 g frosne rejer
  • 1 stort rødløg, finthakket
  • 2 tsk hvidløg, finthakket
  • 1 stilk citrongræs, fintsnittet (frist eller tørret)
  • 1-2 tsk Sambal Oelek
  • 2-3 spsk fiskesovs
  • evt. 1 æg
  • rigelig olie til stegning

Luk

Fremgangsmåde

  1. Tø rejerne op og lad dem dryppe af
  2. Bland farsen med rejer, læg, og krydderier. Den skal være lind, så tilsæt evt. et æg
  3. Opvarm olien på en pande – olien skal dække bunden. FOrm frikadellerne med en ske og steg dem på begge sider ved middel varme, til de er gyldne. Steg ikke for mange frikadeller ad gangen og lav dem ikke for store. Smag på én, når du har stegt de første, måske mangler der lidt Sambal Oelek eller fiskesovs
  4. Lad frikadellerne dryppe af på køkkenrule. De kan holdes varme i oven indtil servering
  5. Anret fiskefrikadellerne på et fad og pynt med limebåde og friske korianderblade. Servér med kogte ris, sød chilisovs, soya og krydret agurkesalat.
No Responses