Marinerede kyllingelår og frugtsalat
Til sommer er det altid dejligt med lidt kylling, og for den sags skyld selvfølge-ligt også dejligt om vinteren, men her er opskriften altså på en sommerlig udgave af de populære “drumsticks” med tilhørende frugtsalat. Denne opskrift er sådan cirka beregnet til 3-4 personer, og man er garanteret et aldeles lækkert resultat.
Ingredienser
Se ingredienser
Kyllingelår:
- 1 kg kyllingelår
- 1 spsk. finthakket frisk rosmarin
- 1 spsk. finthakket frisk persille
- 1 finthakket rød chili
- 1 fed hvidløg
- Revet citronskal af 1 citron + saft af ½
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. sojasauce
- ½ dl. olivenolie
Frugtsalat:
- Salat
- 1 mango i stykker
- Små cherrytomater
- Avocado
- Passionsfrugt i kvarte
- Vinaigrette af olivenolie, æblecider eddike og salatkrydderier
Luk
Fremgangsmåde
Kyllingelår:
- Bland alle ingredienser til marinaden
- Placer kyllingen i en bradepande med bagepapir – skindsiden nedad
- Spred halvdelen af marinaden på stykkerne
- Drys med lidt salt og peber
- Vend og gør det samme på skindsiden
- Bag ved 225 grader i cirka 30 minutter
Frugtsalat:
- Salaten skal i en skål
- Afsæt halvdelen af vinaigrette og vend salaten
- Tilføj alt andet og den sidste smule vinaigrette
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/08/marinerade-kycklinglar-och-fruktig.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.