Marinerede kyllingelår og frugtsalat

Til sommer er det altid dejligt med lidt kylling, og for den sags skyld selvfølge-ligt også dejligt om vinteren, men her er opskriften altså på en sommerlig udgave af de populære “drumsticks” med tilhørende frugtsalat. Denne opskrift er sådan cirka beregnet til 3-4 personer, og man er garanteret et aldeles lækkert resultat.

Ingredienser

Se ingredienser


Kyllingelår:

  • 1 kg kyllingelår
  • 1 spsk. finthakket frisk rosmarin
  • 1 spsk. finthakket frisk persille
  • 1 finthakket rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • Revet citronskal af 1 citron + saft af ½
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. sojasauce
  • ½ dl. olivenolie

Frugtsalat:

  • Salat
  • 1 mango i stykker
  • Små cherrytomater
  • Avocado
  • Passionsfrugt i kvarte
  • Vinaigrette af olivenolie, æblecider eddike og salatkrydderier

Luk

Fremgangsmåde

Kyllingelår:

  1. Bland alle ingredienser til marinaden
  2. Placer kyllingen i en bradepande med bagepapir – skindsiden nedad
  3. Spred halvdelen af marinaden på stykkerne
  4. Drys med lidt salt og peber
  5. Vend og gør det samme på skindsiden
  6. Bag ved 225 grader i cirka 30 minutter

Frugtsalat:

  1. Salaten skal i en skål
  2. Afsæt halvdelen af vinaigrette og vend salaten
  3. Tilføj alt andet og den sidste smule vinaigrette

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/08/marinerade-kycklinglar-och-fruktig.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.

frugtsalat