Pocheret laks med lækkert tilbehør

Fisk er en klassisk forret, men kan også sagtens udgøre et komplet måltid. Dette er opskriften på en velsmagende fiskeret, hvor der især er lagt fokus på tilberedningen af laksen. Opskriften er til fire personer.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 4 laksefileter
  • Salt og peber
  • Citronsaft + citronskal fra en citron
  • 1 ½ dl revet, daggammelt brød
  • 30g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. finthakket persille

Luk

Fremgangsmåde

  1. Krydr laksen med salt, peber og citronsaft
  2. Damp laks til en indre temperatur på 55-60 grader
  3. Steg brødet i smør med et knust fed hvidløg, indtil det gyldenbrunt
  4. Når brødet er afkølet, blandes det med hakket persille og revet citronskal
  5. Når laksen har stået lidt, tilføj det sprøde brød – smuldret
  6. Servér laksen med dampede grønne bønner og lime aioli

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://www.kardemummagumman.se/2011/02/23/gremolatastrodd-angkokt-lax-med-haricots-verts-limeaioli/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.