Fiskefrikadeller med dild
Der findes mange forskellige frikadeller, og disse fiskefrikadeller er en af de mange variationer af den elskede frikadelle. Når man bruger fisk og ikke oksekød, bliver frikadelleren sundere og selvfølgelig også en anelse mere eksotisk, hvis man kan kalde det det. Opskriften er på 2 portioner.
Ingredienser
Se ingredienser
- 200g fisk såsom hoki, laks, torsk, kuller eller lignende
- 1 kogt kartoffel
- 1 æg
- 2 spsk. frossen dild
- 1/2 tsk. salt
- 1 knivspids citronpeber
- 1-2 spsk. olie til stegning
Luk
Fremgangsmåde
- Læg fisken i en lille skål så høj, at det er let at blande
- Skræl kartoflen og skær den i et par store stykker sammen med fisken
- Tilsæt æg, dild, salt og peber og blend med en stavblender, indtil du har en glat dej
- Del dejen i omkring fire ”bøffer” og læg dem på en varm stegepande med lidt olie
- Hvis det er nødvendigt, kan du udjævne kanterne for en blødere form. Lad dem stege cirka 4 minutter på hver side
- Serveres med tomat, guacamole og grøntsager og muligvis en grovbolle
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://spisathosmig.wordpress.com/2012/03/01/fiskburgare-med-smak-av-dill/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.