Grillet laks med kaviarsauce
Laks er og bliver en klassiker. Smagen er god, konsistensen er lækker og det er om noget sundt og nærende. Denne opskrift er til 6 portioner, og det er 6 ekstremt lækre portioner laks, der stensikkert falder i både din, din families og/eller dine gæsters smag. Det er helt enkelt og let at lave, og opskriften kan i den grad anbefales.
Ingredienser
Se ingredienser
Laks:
- 1,4 kg laks
- 1 spsk. saltflager
- 1 citron
- 1 bundt dild
- 1 bundt persille
- Cherrytomater
Kaviarsauce:
- 4 dl. creme fraiche (34%)
- 4 tsk. mayonnaise
- 1 krukke med rød kaviar
- 1 rødløg
- 1 kop dild, hakket
- 1 knivspids salt
- Sort peber
Luk
Fremgangsmåde
- Fold et stykke aluminiumsfolie to gange
- Placer laksen med skindsiden nedad mod folien og krydr med salt, peber og saften fra en halv citron
- Tilsæt hele kviste dild og persille, skær nogle cherrytomater i både og tilføj disse plus citronskiver på toppen
- Grill på indirekte varme
- Læg låg på grillen og lad det være i mindst 20m inutter før kontrol
- Steg i 30-35 minutter, eller indtil laksen er færdig
- Hak løg og bland med de øvrige ingredienser til kaviarsauce
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://mingodasida.blogspot.se/2009/08/grillad-laxsida-med-romsas.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.