Grillet laks med kaviarsauce

Laks er og bliver en klassiker. Smagen er god, konsistensen er lækker og det er om noget sundt og nærende. Denne opskrift er til 6 portioner, og det er 6 ekstremt lækre portioner laks, der stensikkert falder i både din, din families og/eller dine gæsters smag. Det er helt enkelt og let at lave, og opskriften kan i den grad anbefales.

Ingredienser

Se ingredienser


Laks:

  • 1,4 kg laks
  • 1 spsk. saltflager
  • 1 citron
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt persille
  • Cherrytomater

Kaviarsauce:

  • 4 dl. creme fraiche (34%)
  • 4 tsk. mayonnaise
  • 1 krukke med rød kaviar
  • 1 rødløg
  • 1 kop dild, hakket
  • 1 knivspids salt
  • Sort peber

Luk

Fremgangsmåde

  1. Fold et stykke aluminiumsfolie to gange
  2. Placer laksen med skindsiden nedad mod folien og krydr med salt, peber og saften fra en halv citron
  3. Tilsæt hele kviste dild og persille, skær nogle cherrytomater i både og tilføj disse plus citronskiver på toppen
  4. Grill på indirekte varme
  5. Læg låg på grillen og lad det være i mindst 20m inutter før kontrol
  6. Steg i 30-35 minutter, eller indtil laksen er færdig
  7. Hak løg og bland med de øvrige ingredienser til kaviarsauce

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://mingodasida.blogspot.se/2009/08/grillad-laxsida-med-romsas.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.