Grovboller

Der skal være nogle gode boller til en brunch. Her er en opskrift på nogle lækre grovboller.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 2 dl. havregryn
  • 1/2 dl. solsikkekerner
  • 1/2 dl. knækkede rugkerner
  • 1/2 dl. knækkede hvedekerner
  • 6 dl. vand
  • 5 dl. mælk (gerne letmælk)
  • 1 pk. gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. honning
  • 1/2 dl. olie
  • 2 æg
  • 3 dl. grov mel
  • 1 1/2 kg. hvedemel
  • 2 sammen pisket æg til pensling

Luk

Fremgangsmåde

  1. Hæld havregryn og kernerne i en gryde og bring det i kog i ca. 1 min
  2. Tag det herefter af varmen.
  3. Gæret smuldres i en stor gryde. Hæld mælk, salt, honning, æg og olie over i vandet og bland det sammen
  4. Hæld nu halvdelen over i gæret og rør rundt, herefter skal den anden halvdel over i
  5. Når du hælder blandingen over i gæret, skal det være lillefinger-varmt.
  6. Det grove mel røres i den store blanding og hvedemel hældes i til konsistensen er god
  7. Ælt herefter dejen godt.
  8. Dejen skal nu stå til hævning i ca. 1 1/2 time. (stuetemperatur)
  9. Når dejen har hævet slås den ned, og formes til boller, som skal efterhæve på en plade i 20 min
  10. Pensl bollerne og bag dem ved 225 grader i 15-20 min