Grovboller
Der skal være nogle gode boller til en brunch. Her er en opskrift på nogle lækre grovboller.
Ingredienser
Se ingredienser
- 2 dl. havregryn
- 1/2 dl. solsikkekerner
- 1/2 dl. knækkede rugkerner
- 1/2 dl. knækkede hvedekerner
- 6 dl. vand
- 5 dl. mælk (gerne letmælk)
- 1 pk. gær
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. honning
- 1/2 dl. olie
- 2 æg
- 3 dl. grov mel
- 1 1/2 kg. hvedemel
- 2 sammen pisket æg til pensling
Luk
Fremgangsmåde
- Hæld havregryn og kernerne i en gryde og bring det i kog i ca. 1 min
- Tag det herefter af varmen.
- Gæret smuldres i en stor gryde. Hæld mælk, salt, honning, æg og olie over i vandet og bland det sammen
- Hæld nu halvdelen over i gæret og rør rundt, herefter skal den anden halvdel over i
- Når du hælder blandingen over i gæret, skal det være lillefinger-varmt.
- Det grove mel røres i den store blanding og hvedemel hældes i til konsistensen er god
- Ælt herefter dejen godt.
- Dejen skal nu stå til hævning i ca. 1 1/2 time. (stuetemperatur)
- Når dejen har hævet slås den ned, og formes til boller, som skal efterhæve på en plade i 20 min
- Pensl bollerne og bag dem ved 225 grader i 15-20 min