Kylling med estragon og hjemmelavet pomfritter

Hvis du mangler inspiration til weekendens aftensmad, må du ikke snyde dig selv eller dine omgivelser for at prøve denne lækre opskrift på estragon-kylling, da den virkelig får tænderne til at løbe i vand.

Det er en ret, der er helt vild nem at lave, og så har den, den fordel at det er et sundt måltid, da kylling er noget at det sundeste kød man kan spise. Pomfritterne skal heller ikke tilberedes i den usunde frituregryde, hvor de steges i olie, men i stedet, skal de i denne ret tilberedes i ovnen, så de undgår den usunde olie.

Opskriften, er beregnet til 4 personer og tager cirka 65 minutter at lave (inklusiv cirka 40 minutter i ovnen for kartoflernes vedkomne).

Ingredienser

Se ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 2 ½ dl madlavningsfløde
  • 1 løg
  • 1 dl Noilly Prat (Tør fransk Vermouth)
  • 1 klat smør
  • Lidt olivenolie
  • 1 håndfuld friskhakket estragon
  • Kartofler til pomfritterne – mængden afgøres, alt efter hvor sulten man er
  • Salt og peber

Luk

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i den størrelse du vil have fritterne i
  2. Fritterne lægges i en bradepande, og der hældes salt og peber samt olivenolie over
  3. Derefter sættes fritterne i ovnen på 200 grader, og tages ud efter cirka 40 minutter
  4. Mens kartoflerne er i ovnen, kan du nu lave saucen og kyllingen
  5. Brun kyllingebrysterne på alle sider
  6. I samme pande som du har brunet kyllingebrysterne i, svitser du nu et løg, og derefter puttes Noilly’en i, hvor den skal simre i lidt tid
  7. Derefter tilsætter du fløde og bouillon, og lader det koge op
  8. Kyllingen lægges tilbage i saucen, og derefter tilsættes estragon
  9. Nu skal retten bare stå og simre, indtil kyllingen er færdig.

Velbekomme!