Pizzabagning med pizzasten
I lang tid benyttede vi den “gammeldags” metode med at lægge pizzaen på en bradepande og så ind i ovnen. Resultaterne blev helt OK, men de blev ikke fantastiske. Vi fik så foræret en pizzasten og til at starte med var vi ikke god venner, men da jeg havde forstået konceptet og indrettet mig efter dén, så har jeg aldrig set mig tilbage. Pizzabagning med pizzasten er fantastisk nemt og det giver nogle helt vidunderlige pizzaresultater!
Fremgangsmåde
Vi tager udgangspunkt i vores anbefalede pizzadej og går videre fra punkt 6
- Tænd ovnen på maksimum temperatur med varmluft og indsæt bagesten på rist midt i ovnen
- Del dejen i 3 lige store stykker (hver stykke skal cirka veje 150 g) og rul dem hver især tynde ud. Når du køber en pizzasten, så medfølger der som regel en træspatel. Vi anbefaler at du benytter den som målestok for hvor store dine pizzaer skal være – de må nemlig ikke være mere større end den.
- Når du har rullet pizzaerne ud, så anbefaler vi at du ligger dit “bundfyld” – se vores forskellige opskrifter på fyld
- Efter cirka 30 minutter burde bagestenen være godt varm – sluk nu varmluften
- Tag rist med bagesten ud af oven
- Flyt ligeså stille pizzaen fra køkkenbordet over på træspalten og videre over på pizzastenen (hvis pizzaen er varm nok, så vil du allerede kunne høre pizza begynder at blive bagt
- Lig nu de øvrige ingredienser på og sæt rist med pizzasten og pizza ind i oven igen
- Bag pizzaen i cirka 5 minutter
- Pizzaen er færdig når den er sprød og gylden
- Sæt straks rist med pizzasten ind i oven igen, så den kan blive “genopvarmet”
- Udfør nu step 5 – 10 med de to andre pizzaer
Vi medgiver, at det tager godt nok lidt længere tid at bage med en pizzasten (fordi pizzaerne bliver nødt til at være væsentlig mindre end når man bare benytter bradepanden), men resultatet er langt bedre og man kan ikke undgå at tænke på, at man sidder på en god italiensk restaurant midt i Rom og nyder en lokal pizza.
Der er ikke noget til hindre for, at du benytter pizzasten når du får gæster – så laver I bare den ene pizza efter den anden og hygger jer med det sammen med en flaske god hvidvin – rigtig god fornøjelse!