Honning- og sennepsglaseret laks med rejer i hvidløgssmør

Når solen står højt på himlen, er der nu ikke noget som et lækkert måltid bestående af fisk eller skaldyr. Her er en opskrift på en lækker ret, der indbefatter begge dele. Opskriften er til 1 portion.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 1 laksefilet
  • Asparges
  • En håndfuld rejer
  • 50g smør
  • 1/2 rødløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. sennep
  • Et strejf af olie
  • Salt og peber

Luk

Fremgangsmåde

  1. Krydr laksen med salt og peber
  2. Rør honning, sennep og et strejf af olie i en skål og laksen
  3. Placer laksen i et ildfast fad i ovnen ved 175 grader i 10-15 minutter
  4. De sidste 3 minutter tændes grillen og temperaturen skal være 250 grader for at give laksen lidt farve
  5. Mens laksen er steges hakkes løgene og asparges koges let
  6. Smelt smørret i mikrobølgeovnen, 15-20 sekunder
  7. Tilføj et presset fed hvidløg til smøret, tilsæt herefter løg og rejer
  8. Sæt det i mikrobølgeovnen i 15-20 sekunder, indtil smørret er boblende
  9. Når laksen er klar, hældes hvidløgssmøren med rejerne udover laksen

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://nysansmat.blogspot.se/2010/03/honung-och-senapsglaserad-lax-med-rakor.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.