Grydestegt kylling

Hvis du er til en dejlig og traditionel måde at få kylling på, så er dette opskriften til dig. Kyllingen bliver stegt i en gryde under låg og holder således på sin gode smag. Vi foreslår at du får kogte kartofler, skysovs, agurkesalat eller rabarberkompot til. Alternativt så kan du også få flute og en lækker tomatsalat til. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Se ingredienser
- 1 kylling på ca. 1,3 kg el. 2 små kyllinger
- 1-2 håndfulde persille
- Evt. fjerkræindmad
- ½ tsk salt og peber
- 15 g smør
- ca. 2 dl vand
- 1 spsk hvedemel
- 1 dl fløde 13%
Luk
Fremgangsmåde
- Gør kyllingen i stand
- Skyl persillen og nip grove stilke af
- Hak fjerkræindmaden
- Svits indmaden i halvdelen af smørret i en stor gryde
- Drys salt og peber over
- Fyld persille og indmad i kyllingen
- Luk evt. kyllingen med kødpinde
- Brun kyllingen på alle sider i resten af smørret i gryden
- Drys med salt og peber
- Læg kyllingen på siden
- Hæld vand ved
- Steg kyllingen under låg i ca. 25 min ved svag varme
- Vend kyllingen et par gange under stegningen
- Tag kyllingen op og hold den varm
- Jævn sovsen med hvedemel rørt ud i fløde og smag den til
- Parter kyllingen med en skarp kniv
No Responses