Rødbedesuppe

Rødbedesuppe er utrolig let at lave, og vil være en smagsoplevelse du altid vil huske, uanset, om suppen serveres en hverdagsaften, eller den skal serveres til en fest, hvor der gerne må spises sundt, så er denne suppe virkelig et must. På grund af rødbederne, får suppen den flotteste farve, så samtidig med, at smager godt, så er det også et utroligt smukt at se på. Nedenfor ses opskriften og en fremgangsmåde, så retten er lige til at gå i gang med at lave.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 350 gram rødbeder
  • 350 gram kartofler
  • 2 rødløg
  • 2 tørrede chili
  • 1 hvidløg
  • 1 spiseskefuld tørret timian
  • 1 dl piskefløde
  • 1 liter hønsebouillon
  • En lille kopfuld rødvin
  • Hvedemel (til jævning)
  • Salt og peber
  • Persille

Luk

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og rødbeder
  2. Kartofler, rødbeder, hvidløg og rødløg skæres i skiver
  3. Varm olien i en gryde – Put grøntsagerne i, og svits det i cirka 2 minutter
  4. Hæld derefter en lidt rødvin i
  5. Hæld nu bouillon i, og lad det koge med låg i cirka en time
  6. Stavblend suppen
  7. Nu laves der en jævning af piskefløden og melet, som kommes i
  8. Lad det koge i cirka 10 minutter
  9. Til sidst smages der til med salt og peber

Du kan putte persille på toppen, og evt. riste noget rugbrød, der kan spises sammen med.