Græskarsuppe II

Dette er muligvis en af de lækreste græskarsuppe, du nogensinde har smagt. Desværre tager det forholdsvis lang tid at lave netop denne suppe, da græskar skal bages først. Dog er det ventetiden værd! 6 portioner.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 1 stk. Butternut Squash (ca 2 kg)
  • 1/2 dl. ahornsirup
  • 1 løg
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 spiseskefuld smør
  • 2 liter vand
  • 3 terninger kyllingebouillon
  • 1,5 dl hvidvin
  • 3 laurbærblade
  • 5 ml fløde

Luk

Fremgangsmåde

  1. Del græskarret i to halve og fjern frøene
  2. Fjern ikke skralden, men skær riller i kødet (tern) og hæld sirup ud over
  3. Bag de to halve græskar i ovnen 200 grader i cirka 50 minutter, så de to halvdele er bagt igennem
  4. Hak løget og svits det i smørret i en stor gryde sammen med timian
  5. Tilsæt vand, bouillon, vin og laurbærblade. Tilsæt nu græskarkødet, der separeres fra skralden og lad det simre i cirka 30 minutter
  6. Sorter laurbærbladene fra
  7. Blend suppen glat
  8. Tilsæt fløde og rør eventuelt lidt, hvis du ønsker en tykkere suppe
  9. Lad derefter massen koge i yderligere 10 minutter
  10. Tilsæt til sidst salt og peber
  11. Serveres med brød

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://www.saltpeppar.se/blog/?p=9143. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.