Karrysuppe med linser og valdnødder
Denne suppe, er utrolig let at tilberede, og så smager den bare fantastisk godt. Når du først har prøvet at lave den én gang, vil det helt sikkert ikke være den sidste gang du laver den.
Udover at det er en sund ret og at den er let at lave, så er den samtidig også fryseegnet, så du kan med fordel lave en dobbeltpotion, og fryse ned, så du har mad til en dag, hvor du har for travlt til at lave mad. Nedenfor ser du opskriften og fremgangsmåden til hvordan du skal lave suppen.
Du er garanteret en tilfreds familie eller tilfredse gæster, efter du har serveret dette skønne måltid for dem! Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
Se ingredienser
- 2 hakket løg
- 3 friske timiankviste
- 3 teskefuld karry
- 150 gram røde linser
- 7 ½ dl grøntsagsbouillon
- 1 squash
- 50 valnødder
- 2 spiseskefuld madfløde
- 2 spiseskefuld olivenolie
- Salt og peber
Luk
Fremgangsmåde
- Varm olien op i en stegepande og steg løgene sammen med den ene af timiankvistene
- Karry og linser tilsættes, og det steges videre i nogle minutter
- Nu kommes bouillonen ned til karry, linser og løgene, og blandingen koges videre i cirka et kvarter (Under låg)
- Squashen skylles og skæres i tern, som steges på panden med resten af olien
- Valnøddekernerne kommes i et ildfastfad, og de ristes i ovnen i cirka 10 minutter ved 200 grader
- Derefter grovhakkes nødderne
- Timiankvisten fjernes fra suppen , fløden tilsættes, og blandingen blendes til en puré
- Suppen smages til med salt og peber
- Squashstykkerne fordeles i 4 skåle, og suppen hældes over
- Tilslut – drys med timianblade og de ristede valnødder
Velbekomme!