Ærtesuppe
Vidste du, at frosne ærter er lige så sunde som du friske? ..og så slipper du for at bælge dem! Når du laver denne suppe kan du bruge de frosne ærter direkte fra posen – de tør hurtigt op, når de koges med i suppen. Og dette bliver til en virkelig lækker suppe – som faktisk også smager fortrinligt som kold. Når du blender suppen, kan du tilsætte nogle friske mynteblade. Det giver en ekstra frisk smag. Der bliver suppe til cirka til 4 personer ud af denne portion.
Ingredienser
Se ingredienser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 bagekartofler
- 1 hovesalat
- Olivenolie til stegning
- 1 l grøntsagsbouillon
- 500 g frosne ærter
- Salt og friskkværnet peber
- 1 lille bæger cremefraiche 38%
- Purløg til pynt
Luk
Fremgangsmåde
- Pil løget, og skær det i tern
- Hak hvidløget fint. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker
- Skyl salaten
- Svits løg og hvidløg i olivenolie i en gryde i 2 minutter, uden at det tager farve
- Tilsæt kartoflerne, og lad dem stege med i 5 minutter
- Hæld bouillon i gryden, og lad suppen koge i 10 minutter
- Læg salatbladene ned i suppen sammen med de frosne ærter
- Lad det hele koge i yderligere 5 minutter
- Blend suppen (gerne med en stavblender direkte ned i gryden)
- Pynt med cremefraiche og purløg, når suppen serveres