Broccolisuppe

Har du nogle bundter broccoli gemt et eller andet sted, så er det på tide at finde dem frem og tilberede denne lækre broccolisuppe. Det er en misforståelse, at broccoli ikke er en fryd for smagsløgene. Supper er ikke svær at lave, og man må sige, at den kan fremstilles til en overkommelig pris.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 500g broccoli
  • 1 løg
  • 1 kyllingebouillonterning
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl crème Fraiche (skal koges)
  • 1 l vand
  • Sambaloelek
  • Salt & peber
  • Olie

Luk

Fremgangsmåde

  1. Varm lidt olie på panden, mens du skærer løget ud og deler broccolien, så du undgår de grimme stilke
  2. Løg steges i en gryde, hvori broccolien også lægges, når løgene brunet en anelse
  3. Herefter hældes 1 liter vand i gryden og de bouil-lonterninger smuldres
  4. Suppen skal stå ved medium varme i 5 til 10 minutter
  5. Suppen blendes, til den er glat og fin
  6. Tilføj en ½ skefuld sambaloelek for at pifte suppen op og rør noget mere i den
  7. Slutteligt tilføjes et fed hvidløg, og der skrues ned for varmen, når du blander cremefraiche i blandingen
  8. Til sidst kan man eventuelt krydre suppen med salt og peber og servere den i et krus som en varm drik eller i en almindelig dyb tallerken

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://fanvagott.se/2012/07/29/broccolisoppa/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.