Coto Doñana pizza
Pinjekerner er en dejlig lille kerne som vi især bruger som en vigtig ingrediens i pesto. Men de kan også bruges i deres “hele” form til at putte på pizza. Vi har opkaldt denne pizza efter nationalparken Coto Doñana, der ligger ved sydkysten af Andalusien i Spanien, hvor de dykker pinjetræer i stor stil. Pinjekerner har en fin smag i sig selv, men de bliver rigtig gode når man lige rister dem på en pande – så kommer deres nøddeagtige smag rigtig til sin ret. På denne pizza har vi kombineret pinjekernerne, med kartoffel og riccota og især den bløde riccota komplimentere rigtig godt den sprød pinjekerne. Som med vores øvrige pizzaopskrifter, anbefaler vi, at du benytter vores pizzadej og bager pizzaen på pizzasten.
Ingredienser
Se ingredienser
- Pizzadej (se her)
- Pesto (bundfyld)
- Frisk mozzarella (bundfyld)
- Kartoffel
-
Ricotta
-
Pinjekerner
-
Peber
-
Olivenolie
Luk
Fremgangsmåde
- Skræl og skær kartoffel i meget tynde skiver evt. med et mandolinjern
- Smør pestoen tyndt på og pluk mozarellaen og læg den ovenpå
- Læg kartoffelskiverne i et tyndt lag
- Strø pinjekerner udover pizzaen
- Bag pizzaen på pizzasten (som beskrevet her)
- Når pizzaen er færdig kværn peber udover pizzen og afslut med lidt lækker olivenolie