Hummersuppe med kammuslinger

Hummersuppen er både lækker og nem at lave. Har man derfor lyst til lidt lækkert ovenpå en hård dag, er denne hummersuppe et oplagt valg. Opskriften er til 4 portioner.

Ingredienser

Se ingredienser


Hummersuppe

  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 5 dl vand
  • 5 peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 1/4 kop whisky
  • 1 dl fløde
  • Hummerfond efter smag
  • Salt og peber
  • 300g rejer
  • 8 kammuslinger

Parmesan sticks

  • 10 skiver French formular
  • Parmesan
  • Salt og peber

Luk

Fremgangsmåde

Hummersuppe

  1. Skræl løg og gulerødder
  2. Del løget i fire kvarte
  3. Kog løg, gulerødder og vand i en gryde i 30 minutter
  4. Bland laurbærblade, peberkorn, fløde, whisky og hummerfond, hæld det i gryden og lad det koge i yderligere 60 minutter
  5. Tilføj salt og peber
  6. Kammuslingerne steges hernæst hurtigt. Cirka 1 minut på hver side
  7. Tilføj salt og peber
  8. Slutteligt placeres rejerne i bunden af serveringsskålene og suppen hældes op
  9. Serveres med parmesan sticks

Parmesan sticks

  1. Skær skorper af brødet og sørg for, at skiver er 2cm tykke
  2. Læg dem i et ovnfast fad
  3. Tilsæt salt og peber og drys med revet parmesan
  4. 10 minutter i ovnen ved 225 grader (indtil de er blevet lysebrune)
  5. Lad dem hvile i 5 minutter før servering

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://systerdessert.blogspot.se/2011/09/snabb-hummersoppa-med-pilgrimsmusslor.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.