Kylling til en sommeraften
Det er sommer, det er sol, og det er madtid, igen! Men åh nej, nu skal der igen findes på noget spændende mad at lave til aftensmad for familien, hvilket sommetider kan være en utrolig svær opgave. Da de fleste elsker at spise kylling, og hvad er så meget bedre, end at kunne servere en: Sommerkylling til aftensmad for familien, efter dagen har været brugt ved at blive brun og bade ved stranden?
Sommerkyllingen kan med fordel spises sammen med en frisk salat og med flutes (hvidløg eller almindelige) til, eller den kan spises sammen med nye pillede kartofler og med brun sovs, alt efter hvad man har lyst til. Et godt tip kan være, hvis man ikke har lyst til at spise brun sovs, der lægger tungt i maven på sådan en lun sommeraften, så kan der serves bearnaisesovs til, hvilket smager fantastisk godt! Det er helt sikkert værd at prøve, hvis børnene ikke kan lide kartofler uden sovs.
Ingredienser
Se ingredienser
- 2 kyllinger
- 2 bdt. Persille
- Salt og peber
- Smør eller margarine
- 8-10 skalotteløg
- 500 g. champignon
- 1 bæger creme fraiche eller piskefløde (til sovsen)
Luk
Fremgangmåde
- Gnid kyllingerne ind i salt og peber – Både indvendigt og udvendigt.
- Fyld noget persille ind i dem.
- Kyllingerne brunes på alle sider – (brug en stegegryde)
- Champignonerne skæres ud i kvarte stykker, og puttes ned i gryden, sammen med skalotteløg, hvor de svitses.
- Når væden er fordampet, tilsættes der lidt bouillon.
- Kyllingen steges færdigt med låg, og under svag varme.
- Når kyllingerne er færdige, skal de parteres, og derefter anrettes i et fad.
- Hvis man ønsker brun sovs til, koges skyen ind, og der tilsættes fløde eller creme fraiche, og tilslut hældes sovsen over kyllingen, og den serveres med det valgte tilbehør.
Velbekomme!