Kylling på (øl)dåse
Her er en rigtig dejlig sommerlig måde at få kylling på. Øl’en giver mørner kyllingen på en helt vidunderlig dejlig måde. Server forskellige salater og flute til.
Ingredienser
Se ingredienser
- 1 hel kylling
- ½ dåse øl
- Olie
- Salt og Peber
- Krydderier efter din smag
Luk
Fremgangsmåde
- Tænd op i grillen
- Drik halvdelen af øl’en, mens du gnide kyllingen med olie, salt og peber (og eventuelle krydderier)
- Pres derefter kyllingen udover dåsen (det kan godt lade sig gøre hvis man er lidt forsigtig), så kyllingen nu kan stå oprejst med dåsen indeni
- Sæt kyllingen på grillen (den skal steges ved indirekte varme)
- Læg låg på grillen steg kyllingen i 70-90 minutter
- Kyllingen er færdig når du forholdsvis nemt kan hive lårene af kyllingen og når kødsaften er klar når man skær i kyllingen med en kniv
- Lad kyllingen hvile i 5 minutter før servering