Muslingesuppe
Findes der noget bedre end muslinger? Det skulle da lige være at lave en suppe af dem. Denne suppe smager helt fantastisk og kan enten benyttes som en forret hvor der cirka er til 6 personer eller som en hovedret hvor der cirka er til 4 personer. Vi foreslår at du får et godt hjemmelavet landbrød til. God fornøjelse!
Ingredienser
Se ingredienser
- 1¾ kg friske blåmuslinger i skal
- 2 dl tør hvidvin, fx Riesling
- 1 zittauerløg i grove stykker (ca. 100 g)
- 10 stilke bredbladet persille
- 25 g smør
- ½ tsk karry
- 2 spsk hvedemel
- ½ liter hønsebouillon
- 150 g flødeost
- ½ lister siet kogelage fra muslingerne
- ½ dl tør hvidvin, fx Riesling
- 1 fennikel i halve, tynde skiver (ca. 150 g)
- ¾ tsk groft salt
- Friskkværnet peber
Pynt: fennikeltop, bredbladet persille og muslinger i skal
Luk
Fremgangsmåde
- Skyl og skriv muslingerne godt med en stiv børste
- Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet
- Bring hvidvin, løg og persille i kog i en stor gryde
- Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min
- Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål
- Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig og tag resten ud af skallerne. Gem 6-12 muslinger i skal – til pynt
- Smelt smørret i den rengjorte gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner
- Tilsæt karry og lad det bruse af
- Rør mel i og bag blandingen godt sammen
- Tilsæt bouillon og flødeost
- Kog suppen ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter
- Kom kogelage og hvidvin i og bring atter suppen i kog
- Tilsæt muslinger, fennikel, salt og peber
- Lad suppen koge ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min
- Smag til og server muslingesuppen i varme, dybe tallerkener og pynt med fennikeltop, bredbladet persille og muslinger i skal