Muslingesuppe

Findes der noget bedre end muslinger? Det skulle da lige være at lave en suppe af dem. Denne suppe smager helt fantastisk og kan enten benyttes som en forret hvor der cirka er til 6 personer eller som en hovedret hvor der cirka er til 4 personer. Vi foreslår at du får et godt hjemmelavet landbrød til. God fornøjelse!

Ingredienser

Se ingredienser

  • 1¾ kg friske blåmuslinger i skal
  • 2 dl tør hvidvin, fx Riesling
  • 1 zittauerløg i grove stykker (ca. 100 g)
  • 10 stilke bredbladet persille
  • 25 g smør
  • ½ tsk karry
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ liter hønsebouillon
  • 150 g flødeost
  • ½ lister siet kogelage fra muslingerne
  • ½ dl tør hvidvin, fx Riesling
  • 1 fennikel i halve, tynde skiver (ca. 150 g)
  • ¾ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber

Pynt: fennikeltop, bredbladet persille og muslinger i skal

Luk

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skriv muslingerne godt med en stiv børste
  2. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet
  3. Bring hvidvin, løg og persille i kog i en stor gryde
  4. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min
  5. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål
  6. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig og tag resten ud af skallerne. Gem 6-12 muslinger i skal – til pynt
  7. Smelt smørret i den rengjorte gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner
  8. Tilsæt karry og lad det bruse af
  9. Rør mel i og bag blandingen godt sammen
  10. Tilsæt bouillon og flødeost
  11. Kog suppen ved jævn varme og under omrøring, mens osten smelter
  12. Kom kogelage og hvidvin i og bring atter suppen i kog
  13. Tilsæt muslinger, fennikel, salt og peber
  14. Lad suppen koge ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min
  15. Smag til og server muslingesuppen i varme, dybe tallerkener og pynt med fennikeltop, bredbladet persille og muslinger i skal