Muslingesuppe II
Denne muslingesuppe er særdeles velegnet ved stort set alle lejligheder. Så medmindre man ikke er fan af skaldyr, kan denne opskrift helt klart anbefales.
Ingredienser
Se ingredienser
- 1 kasse friske muslinger
- 1 dåse kokosmælk
- 6 dl kyllingebouillon
- 1-2 spsk. grøn karrypasta (mængde afhænger af ønsket styrke)
- 2 skalotteløg (medium)
- 2 fed hvidløg
- 1 stilk citrongræs
- 1 ½ lime – saften herfra
- Fiskesauce
- Frisk koriander
- Neutral olie
Luk
Fremgangsmåde
- Vask og rengør muslingerne
- Smid dem ud, der ikke lukker sig
- Hak løg og hvid-løg
- Mas og snit citrongræs
- Tilsæt et par spiseskefulde olie i en gryde, indtil løget er blødt uden at blive gyldent
- Tilsæt limesaften og muslingerne
- Dæk med bouillon
- Lad suppen koge under låg, indtil muslingerne har åbnet sig
- Fisk herefter muslinger op af suppen
- Bland kokosmælk og karry pasta i suppen, hvor der nu ingen muslinger er i
- Bring det i kog og lad det reducere for en stund, til konsistensen bliver tykkere
- Afbalancer med en lidt fiskesauce, så den får en saltet smag
- Tilføj igen muslingerne servér straks i skåle
- Drys med masser af frisk koriander
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://mittimaten.blogspot.se/2007/09/musselsoppa-med-kokosmjlk-curry-och.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.