Muslingesuppe II

Denne muslingesuppe er særdeles velegnet ved stort set alle lejligheder. Så medmindre man ikke er fan af skaldyr, kan denne opskrift helt klart anbefales.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 1 kasse friske muslinger
  • 1 dåse kokosmælk
  • 6 dl kyllingebouillon
  • 1-2 spsk. grøn karrypasta (mængde afhænger af ønsket styrke)
  • 2 skalotteløg (medium)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stilk citrongræs
  • 1 ½ lime – saften herfra
  • Fiskesauce
  • Frisk koriander
  • Neutral olie

Luk

Fremgangsmåde

  1. Vask og rengør muslingerne
  2. Smid dem ud, der ikke lukker sig
  3. Hak løg og hvid-løg
  4. Mas og snit citrongræs
  5. Tilsæt et par spiseskefulde olie i en gryde, indtil løget er blødt uden at blive gyldent
  6. Tilsæt limesaften og muslingerne
  7. Dæk med bouillon
  8. Lad suppen koge under låg, indtil muslingerne har åbnet sig
  9. Fisk herefter muslinger op af suppen
  10. Bland kokosmælk og karry pasta i suppen, hvor der nu ingen muslinger er i
  11. Bring det i kog og lad det reducere for en stund, til konsistensen bliver tykkere
  12. Afbalancer med en lidt fiskesauce, så den får en saltet smag
  13. Tilføj igen muslingerne servér straks i skåle
  14. Drys med masser af frisk koriander

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://mittimaten.blogspot.se/2007/09/musselsoppa-med-kokosmjlk-curry-och.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.