Skaldyrssuppe

Skaldyr er altid et hit, og med en suppe lavet på alt godt fra havet går man aldrig galt i byen. Tilberedning beror på det gamle, franske køkken, og følges denne opskrift, er der i alt mad til 4 mennesker.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 400g økologiske muslinger
  • 200g friske rejer
  • 400g hvid fisk (evt. torsk)
  • 1 spiseskefuld smør
  • 2 dl. vermouth
  • 6 dl. tør hvidvin
  • 1/2 fennikel
  • 2 gulerødder
  • 3 små gule løg
  • 1 dl fløde
  • 2 citroners citronskal
  • 1 tsk. gurkemeje
  • Salt og hvid peber

Luk

Fremgangsmåde

  1. Pil rejerne og læg skallerne og citronskal på en jernplade uden smør (gem nogle skaller til servering)
  2. Lad det stege ved svag varme i cirka 20 minutter
  3. Mod slutningen tilføj vermouth, en kvist dild, hvid peber og lad det koge
  4. Skræl et løg, steg det i smør og tilføj vin
  5. Skrub muslingerne og kog dem i 3-5 minutter, indtil de åbner sig. Smid de muslinger ud, der ikke har åbnet sig
  6. Hæld dem herefter i vinen og lad det stå og simre i cirka 20 minutter med låg på
  7. Skær gulerødderne julienne, løgene i både og fenniklen i skiver. Gem et par skiver fennikel og gulerod
  8. Lad grøntsager og fisk koge med i de sidste fem minutter og tilføj fløden
  9. Lad gurkemejen farve og krydr med salt
  10. Arranger fisk, grøntsager og skaldyr i en smuk bunke i et dybt fad og hæld i suppen op
  11. Pynt med dild og citronskal og den overskydende fennikel og gule-rod
  12. Serveres med ristet surdejsbrød

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://husmorlisa.blogspot.se/2012/01/klassisk-fisk-och-skaldjurssoppa-pa.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.