Skaldyrssuppe
Skaldyr er altid et hit, og med en suppe lavet på alt godt fra havet går man aldrig galt i byen. Tilberedning beror på det gamle, franske køkken, og følges denne opskrift, er der i alt mad til 4 mennesker.
Ingredienser
Se ingredienser
- 400g økologiske muslinger
- 200g friske rejer
- 400g hvid fisk (evt. torsk)
- 1 spiseskefuld smør
- 2 dl. vermouth
- 6 dl. tør hvidvin
- 1/2 fennikel
- 2 gulerødder
- 3 små gule løg
- 1 dl fløde
- 2 citroners citronskal
- 1 tsk. gurkemeje
- Salt og hvid peber
Luk
Fremgangsmåde
- Pil rejerne og læg skallerne og citronskal på en jernplade uden smør (gem nogle skaller til servering)
- Lad det stege ved svag varme i cirka 20 minutter
- Mod slutningen tilføj vermouth, en kvist dild, hvid peber og lad det koge
- Skræl et løg, steg det i smør og tilføj vin
- Skrub muslingerne og kog dem i 3-5 minutter, indtil de åbner sig. Smid de muslinger ud, der ikke har åbnet sig
- Hæld dem herefter i vinen og lad det stå og simre i cirka 20 minutter med låg på
- Skær gulerødderne julienne, løgene i både og fenniklen i skiver. Gem et par skiver fennikel og gulerod
- Lad grøntsager og fisk koge med i de sidste fem minutter og tilføj fløden
- Lad gurkemejen farve og krydr med salt
- Arranger fisk, grøntsager og skaldyr i en smuk bunke i et dybt fad og hæld i suppen op
- Pynt med dild og citronskal og den overskydende fennikel og gule-rod
- Serveres med ristet surdejsbrød
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://husmorlisa.blogspot.se/2012/01/klassisk-fisk-och-skaldjurssoppa-pa.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.