Tomatsuppe – Mexicostyle

Tomatsuppen er en klassikere, men den helt rene smag af tomat kan godt blive lidt kedelig i længden. Den mexicanske version derimod har lidt mere bid og optimerer den i forvejen meget lækre suppe. Du får her opskriften på en udsøgt og appetitvækkende suppe, der er nem at lave og er en stensikker vinder hver gang.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg (stort)
  • 1 tsk. olivenolie eller kokosolie
  • 4-500 g hakkede tomater (dåse eller karton)
  • 9 ml. vand
  • 2 spsk. bouillon
  • 2,5 ml. tomatjuice
  • 1/2 spsk. spidskommen
  • 1/4 spsk. chilipulver
  • 1/2 tsk. cayennepeber

Luk

Fremgangsmåde

  1. Skræl og hak hvidløg og løg
  2. Steg løg blanke med olie i en gryde
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser
  4. Lad suppen koge, så længe det kan lade sig gøre (2-5 timer)
  5. Jo længere, jo bedre
  6. Skal suppen være glat, brug en stavblender

Kan serveres med:
4-500g oksekød, stegt/brunet
Taco chips
Salte akacier
Hårdkogt æg
Majskorn
Ostesovs

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne fantastiske side: http://magefolelsen.blogspot.no/2012/04/meksikansk-tomatsuppe.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter – god fornøjelse!