Tomatsuppe – Mexicostyle
Tomatsuppen er en klassikere, men den helt rene smag af tomat kan godt blive lidt kedelig i længden. Den mexicanske version derimod har lidt mere bid og optimerer den i forvejen meget lækre suppe. Du får her opskriften på en udsøgt og appetitvækkende suppe, der er nem at lave og er en stensikker vinder hver gang.
Ingredienser
Se ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 1 løg (stort)
- 1 tsk. olivenolie eller kokosolie
- 4-500 g hakkede tomater (dåse eller karton)
- 9 ml. vand
- 2 spsk. bouillon
- 2,5 ml. tomatjuice
- 1/2 spsk. spidskommen
- 1/4 spsk. chilipulver
- 1/2 tsk. cayennepeber
Luk
Fremgangsmåde
- Skræl og hak hvidløg og løg
- Steg løg blanke med olie i en gryde
- Tilsæt de øvrige ingredienser
- Lad suppen koge, så længe det kan lade sig gøre (2-5 timer)
- Jo længere, jo bedre
- Skal suppen være glat, brug en stavblender
Kan serveres med:
4-500g oksekød, stegt/brunet
Taco chips
Salte akacier
Hårdkogt æg
Majskorn
Ostesovs
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne fantastiske side: http://magefolelsen.blogspot.no/2012/04/meksikansk-tomatsuppe.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter – god fornøjelse!