Artiskoksuppe

Det er et anerkendt faktum, at grøntsager bliver lækre, når de koges; og så er det samtidig en let og enkel måde at tilberede et måltid på. Her er opskriften på en lækker jordskokkesuppe til 6 personer, der er let at lave.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 750g artiskok
  • 2 små kartofler
  • 1 æble
  • 1 gult løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 liter vand
  • 2 terninger kyllingebouillon
  • 5 dl piskefløde
  • 2 spsk. cidereddike
  • 2 spsk. cognac
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids sort peber
  • Finthakket persille til pynt

Luk

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skær jordskokkerne og kartofler i stykker
  2. Læg dem i en skål med koldt vand med lidt citron, så de ikke bliver misfarvede
  3. Skræl og udhul æblet, inden det skæres i stykker
  4. Hak løg og hvidløg
  5. Steg de hakkede grøntsager i en gryde sammen med krydderierne
  6. Bring vandet i kog, tilføj bouillon og grøntsager og lad det simre ved svag varme, indtil grønt-sagerne begynder at blive bløde – cirka 15 minutter
  7. Tilsæt cognac, derefter fløde og lad det koge i yderlige 5 minutter
  8. Fjern laurbærbladene og blend suppen glat
  9. Tilsæt eddike, salt og peber
  10. Serveres med finthakket persille og et godt brød

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://inspirationsskafferiet.com/index.php/2011/03/17/jordartskockssoppa/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.