Artiskoksuppe
Det er et anerkendt faktum, at grøntsager bliver lækre, når de koges; og så er det samtidig en let og enkel måde at tilberede et måltid på. Her er opskriften på en lækker jordskokkesuppe til 6 personer, der er let at lave.
Ingredienser
Se ingredienser
- 750g artiskok
- 2 små kartofler
- 1 æble
- 1 gult løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. timian
- 1 laurbærblad
- 1 liter vand
- 2 terninger kyllingebouillon
- 5 dl piskefløde
- 2 spsk. cidereddike
- 2 spsk. cognac
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids sort peber
- Finthakket persille til pynt
Luk
Fremgangsmåde
- Skræl og skær jordskokkerne og kartofler i stykker
- Læg dem i en skål med koldt vand med lidt citron, så de ikke bliver misfarvede
- Skræl og udhul æblet, inden det skæres i stykker
- Hak løg og hvidløg
- Steg de hakkede grøntsager i en gryde sammen med krydderierne
- Bring vandet i kog, tilføj bouillon og grøntsager og lad det simre ved svag varme, indtil grønt-sagerne begynder at blive bløde – cirka 15 minutter
- Tilsæt cognac, derefter fløde og lad det koge i yderlige 5 minutter
- Fjern laurbærbladene og blend suppen glat
- Tilsæt eddike, salt og peber
- Serveres med finthakket persille og et godt brød
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://inspirationsskafferiet.com/index.php/2011/03/17/jordartskockssoppa/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.