Blomkålssuppe med græskarfrø
Vi synes ikke, at den ydmyge blomkål for så meget opmærksomhed, som den fortjener. Denne suppe er så enkel, at blomkålens farve kan skinne igennem – og den er helt vildt nem at lave! Denne portion er til cirka 4 personer. Blå ost er en lækker tilføjelse til denne suppe. Prøv at smuldre den på suppen sammen med croutonerne, eller rør den i sammen med créme fraichen, så den smelter til en mere jævn smag.
Ingredienser
Se ingredienser
- 15 g smør
- 2 spsk olivenolie
- 2 porrer, i skiver
- 2 laurbærblade, helst tørrede
- Salg og friskkværnet sort peber
- 1 stort blomkål, i buketter
- 1-1¼ liter varm grønsagsbouillon
- 2-3 skiver surdejsbrød
- 3 spsk græskarkerner
- Et nip stødt muskatnød
- 1 dl créme fraiche + ekstra til servering (kan udelades)
- En lille håndfuld frisk persille, hakket
Luk
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Opvarm smørret og 1 spsk af olie på en stor pande eller i en suppegryde
- Tilsæt porre og larbær, og lad det svede for middel varme ca. 5 min eller til det er varmt
- Krydr godt med salt og friskkværnet, sort peber, og tilsæt blomkål og boullion
- Bring det i kog, skru ned for varmen, og lad det simre ca. 20 min eller til blomkålen er meget blød
- Forbered imens crotonerne. Fjern skorpen fra brødet, og smuldre det i små stykker på en bageplade
- Tilsæt græskarkerne, resten af olien samt salt og peber
- Bag croutonerne 6-8 min., og rør rundt i dem et par gange undervejs, så det bliver jævnt brune
- Set til side indtil servering
- Tag suppen af varmen, når den er kog, og blend den til jævn konsistens
- Sæt suppen tilbage over varmen, og rør muskatnød, créme fraiche og den hakkede persille i
- Server suppen i skåle med croutonblandingen og persille over. Det er altid velkommen at tilføje en ekstra klat créme fraiche