Blomkålssuppe med græskarfrø

Vi synes ikke, at den ydmyge blomkål for så meget opmærksomhed, som den fortjener. Denne suppe er så enkel, at blomkålens farve kan skinne igennem – og den er helt vildt nem at lave! Denne portion er til cirka 4 personer. Blå ost er en lækker tilføjelse til denne suppe. Prøv at smuldre den på suppen sammen med croutonerne, eller rør den i sammen med créme fraichen, så den smelter til en mere jævn smag.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 15 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 porrer, i skiver
  • 2 laurbærblade, helst tørrede
  • Salg og friskkværnet sort peber
  • 1 stort blomkål, i buketter
  • 1-1¼ liter varm grønsagsbouillon
  • 2-3 skiver surdejsbrød
  • 3 spsk græskarkerner
  • Et nip stødt muskatnød
  • 1 dl créme fraiche + ekstra til servering (kan udelades)
  • En lille håndfuld frisk persille, hakket

Luk

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Opvarm smørret og 1 spsk af olie på en stor pande eller i en suppegryde
  3. Tilsæt porre og larbær, og lad det svede for middel varme ca. 5 min eller til det er varmt
  4. Krydr godt med salt og friskkværnet, sort peber, og tilsæt blomkål og boullion
  5. Bring det i kog, skru ned for varmen, og lad det simre ca. 20 min eller til blomkålen er meget blød
  6. Forbered imens crotonerne. Fjern skorpen fra brødet, og smuldre det i små stykker på en bageplade
  7. Tilsæt græskarkerne, resten af olien samt salt og peber
  8. Bag croutonerne 6-8 min., og rør rundt i dem et par gange undervejs, så det bliver jævnt brune
  9. Set til side indtil servering
  10. Tag suppen af varmen, når den er kog, og blend den til jævn konsistens
  11. Sæt suppen tilbage over varmen, og rør muskatnød, créme fraiche og den hakkede persille i
  12. Server suppen i skåle med croutonblandingen og persille over. Det er altid velkommen at tilføje en ekstra klat créme fraiche