Fransk løgsuppe

Løgsuppe er en klassisk suppe som bare altid smager godt. Har du lidt ekstra tid og tålmodighed, lønner det sig at stege løgene i lang tid. Så får du nemlig en rigtig dejlig og fyldig smag.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 4 løg, skåret i tynde skiver
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • Smør eller olie til stegning
  • 1 tsk sukker
  • 1 liter hønsefond (vand + bouillonterning)
  • 2 spsk hakket frisk timian
  • 1 laurbærblad
  • Lidt revet ost
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 stk. franskbrød

Luk

Fremgangsmåde

  1. Pil løgene og skær dem i tynde skiver
  2. Sauter dem i en pande med olie eller smør på medium varme i mindst 15 minutter. Hvis du har tid, kan du få en rundere smag ved, at lade dem simre ved svag varme i 30-60 minutter.
  3. Vend dem løgene en gang imellem, og tilsæt smør / olie, hvis det er nødvendigt
  4. Mod slutningen af ​​tilberedningen tilsæt hakket hvidløg og drys med sukker
  5. Rør godt rundt og tilsæt derefter hønsefonden
  6. Tilsæt timian og laurbærblad og lad det simre i 15 minutter
  7. Rist 4 skiver brød i en brødrister eller på panden
  8. Hæld suppen op i 4 skåle og lig et brød oven på suppen i hver skål
  9. Drys med revet ost
  10. Sæt suppeskålene i ovnen ved 250 grader og gratiner osten indtil den er gylden (ca 5-7 minutter)
  11. Servér med lidt timian drysset henover suppen

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne fantastiske side: http://www.annesmatogvin.com/?p=1170. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.