Fransk løgsuppe
Løgsuppe er en klassisk suppe som bare altid smager godt. Har du lidt ekstra tid og tålmodighed, lønner det sig at stege løgene i lang tid. Så får du nemlig en rigtig dejlig og fyldig smag.
Ingredienser
Se ingredienser
- 4 løg, skåret i tynde skiver
- 4 fed hvidløg, finthakket
- Smør eller olie til stegning
- 1 tsk sukker
- 1 liter hønsefond (vand + bouillonterning)
- 2 spsk hakket frisk timian
- 1 laurbærblad
- Lidt revet ost
- Salt og friskkværnet peber
- 4 stk. franskbrød
Luk
Fremgangsmåde
- Pil løgene og skær dem i tynde skiver
- Sauter dem i en pande med olie eller smør på medium varme i mindst 15 minutter. Hvis du har tid, kan du få en rundere smag ved, at lade dem simre ved svag varme i 30-60 minutter.
- Vend dem løgene en gang imellem, og tilsæt smør / olie, hvis det er nødvendigt
- Mod slutningen af tilberedningen tilsæt hakket hvidløg og drys med sukker
- Rør godt rundt og tilsæt derefter hønsefonden
- Tilsæt timian og laurbærblad og lad det simre i 15 minutter
- Rist 4 skiver brød i en brødrister eller på panden
- Hæld suppen op i 4 skåle og lig et brød oven på suppen i hver skål
- Drys med revet ost
- Sæt suppeskålene i ovnen ved 250 grader og gratiner osten indtil den er gylden (ca 5-7 minutter)
- Servér med lidt timian drysset henover suppen
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne fantastiske side: http://www.annesmatogvin.com/?p=1170. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.