Grøntsagssuppe
Dejlig og lys grøntsagssuppe med spændende og smagfuld radiser – mums!
Ingredienser
Se ingredienser
- 3 store gulerødder
- 3 tomater
- 1 bundt radiser
- 6 fed hvidløg
- 1 håndfuld basilikum
- 2 spsk oregano
- 1 agurk
- Smør
- 1,5 l vand
- Salt og peber
Luk
Fremgangsmåde
- Skær grøntsagerne i tynde skiver (brug eventuelt en mandolin, så det går hurtigt)
- Skyl agurken og skræl den i tynde finde strimler (brug er juliennejern for at få de perfekte størrelse strimler)
- Sæt agurkestrimlerne til side
- Steg løg i gryden med smør, og sørg for, at de ikke bliver brune
- Tilsæt gulerødder og smag til med salt og peber
- Læg låg på og lad det simre i omkring 10 min.
- Tilsæt vand og radiser
- Læg låg på igen og kog videre ved svag varme i ca 10 min.
- Tilsæt groft hakkede tomater og urter og rør rundt
- Kog op i omkring 5 minutter indtil tomaterne er blevet varme
- Server suppen varm og pyntet med agurk strimlerne