Grøntsagssuppe

Dejlig og lys grøntsagssuppe med spændende og smagfuld radiser – mums!

Ingredienser

Se ingredienser

  • 3 store gulerødder
  • 3 tomater
  • 1 bundt radiser
  • 6 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikum
  • 2 spsk oregano
  • 1 agurk
  • Smør
  • 1,5 l vand
  • Salt og peber

Luk

Fremgangsmåde

  1. Skær grøntsagerne i tynde skiver (brug eventuelt en mandolin, så det går hurtigt)
  2. Skyl agurken og skræl den i tynde finde strimler (brug er juliennejern for at få de perfekte størrelse strimler)
  3. Sæt agurkestrimlerne til side
  4. Steg løg i gryden med smør, og sørg for, at de ikke bliver brune
  5. Tilsæt gulerødder og smag til med salt og peber
  6. Læg låg på og lad det simre i omkring 10 min.
  7. Tilsæt vand og radiser
  8. Læg låg på igen og kog videre ved svag varme i ca 10 min.
  9. Tilsæt groft hakkede tomater og urter og rør rundt
  10. Kog op i omkring 5 minutter indtil tomaterne er blevet varme
  11. Server suppen varm og pyntet med agurk strimlerne