Kylling med selleri, æble og vindruer

Dejlig måde at tilberede en hel kylling på med æblejuice, løg, bacon, selleri og timian og vindruer. Servér ris til.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 1 stor land kylling, cirka 1,5 – 2 kg
  • 2 fed hvidløg, pillet
  • 100 skalotteløg eller små løg
  • 3-4 skiver bacon
  • 1 lille bundt selleri
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 lille klase kernefri vindruer, blå eller grønne
  • 2 dl god æblejuice (frisk og usødet), æble cider eller tør hvidvin
  • 3 dl hønsebouillon
  • 2 spsk smør og lidt olie til stegning
  • Salt og peber

Luk

Fremgangsmåde

  1. Skyl kyllingen godt inde i og udenpå
  2. Dup den tør med køkkenrulle
  3. Krydder godt med salt og peber
  4. Pil skalotteløgene
  5. Sær bacon i små stykker
  6. Skyl og rens selleri og skær dem i grove stykker
  7. Brun kyllingen godt på alle sider i stor gryde
  8. Tag kyllingen op og steg baconen indtil den bliver sprød i samme gryde
  9. Tilsæt hvidløg og skalotteløg og steg videre i et par minutter
  10. Tilsæt selleri og timian og sauter i et minut, før du tilføjer kyllingen med brystet nedad
  11. Hæld æblejuice og hønsebouillon på og kog op
  12. Sæt gryden i ovnen i cirka 1 time ved 160 grader
  13. Vend kyllingen forsigtigt og steg den yderligere i 20 minutter med brystet opad
  14. Del vindruerne i halve og tilsæt dem
  15. Hvis du vil have mere farve på kyllingen, så skru op for temperaturen i 5 minutter eller sæt eventuelt grillen til
  16. Tag kyllingen op af gryden og skær den i mindre stykker
  17. Smag sovsen/grøntsager til og krydre med salt og peber hvis nødvendigt