Kylling med selleri, æble og vindruer
Dejlig måde at tilberede en hel kylling på med æblejuice, løg, bacon, selleri og timian og vindruer. Servér ris til.
Ingredienser
Se ingredienser
- 1 stor land kylling, cirka 1,5 – 2 kg
- 2 fed hvidløg, pillet
- 100 skalotteløg eller små løg
- 3-4 skiver bacon
- 1 lille bundt selleri
- 1 kvist frisk timian
- 1 lille klase kernefri vindruer, blå eller grønne
- 2 dl god æblejuice (frisk og usødet), æble cider eller tør hvidvin
- 3 dl hønsebouillon
- 2 spsk smør og lidt olie til stegning
- Salt og peber
Luk
Fremgangsmåde
- Skyl kyllingen godt inde i og udenpå
- Dup den tør med køkkenrulle
- Krydder godt med salt og peber
- Pil skalotteløgene
- Sær bacon i små stykker
- Skyl og rens selleri og skær dem i grove stykker
- Brun kyllingen godt på alle sider i stor gryde
- Tag kyllingen op og steg baconen indtil den bliver sprød i samme gryde
- Tilsæt hvidløg og skalotteløg og steg videre i et par minutter
- Tilsæt selleri og timian og sauter i et minut, før du tilføjer kyllingen med brystet nedad
- Hæld æblejuice og hønsebouillon på og kog op
- Sæt gryden i ovnen i cirka 1 time ved 160 grader
- Vend kyllingen forsigtigt og steg den yderligere i 20 minutter med brystet opad
- Del vindruerne i halve og tilsæt dem
- Hvis du vil have mere farve på kyllingen, så skru op for temperaturen i 5 minutter eller sæt eventuelt grillen til
- Tag kyllingen op af gryden og skær den i mindre stykker
- Smag sovsen/grøntsager til og krydre med salt og peber hvis nødvendigt