Kyllingeburger med jalapeño og coleslaw
Når man eksperimenterer meget med forskellige smage og ingredienser, ved man bare, når noget rammer helt rigtigt. Den her opskrift rammer ikke bare rigtig, men helt rigtigt. Der er her tale om fantastiske smagsoplevelser! Sprød kylling, hot mayonnaise, sur og stærk cole slaw med tilhørende grillet brød. Denne opskrift er til 4 personer.
Ingredienser
Se ingredienser
Mayonnaise:
- 1 fed hvidløg
- 1 kop mayonnaise
- 1 tsk. hot sauce
Cole slaw:
- 1 tynd skive jalapeño
- 0,5 skive rødløg
- 6 dl. strimlet hvidkål
- 0,5 dl. syltede agurker
- 2 tsk. syltede agurker-bouillon
Chicken Burger:
- 2 dl. mel
- 0,5 tsk. sort peber
- 1 tsk. salt
- 2 dl. kærnemælk (3%)
- 2 kyllingebryst
- 2-3 dl rapsolie
- 4 stykker brød
- Smør til stegning
Luk
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne til mayonnaisen og sæt den i køleskabet
- Bland alle ingredienserne til cole slaw og stil den i køleskabet.
- Parter kyllingebrysterne på tværs, så du får 4 lige store stykker
- Bank forsigtigt kyllingen med en kødhammer eller kagerulle; dette reducerer kogetiden
- Hæld mel, peber og salt i en skål
- Hæld den sure mælk i en skål
- Dyp kyllingen i melet, derefter i kærnemælken, og slut så med at dyppe kyllin-gen i melet igen
- Varm olien i en pande og steg kyllingen i 3-5 minutter, indtil kyllinger er sprød og gennemstegt
- Snit brødet og smørsteg det let
- Smør mayonnaise på brødet, tilsæt kyllingen, derefter cole slaw og slut med endnu et stykke brød
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://paskok.blogspot.se/2013/04/krispig-kycklingburgare-med-jalapeno.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.