Kyllingegryde med øl

Findes der noget bedre end madretter hvor der skal alkohol i? Hvis du er enig i det, så skal du helt klart prøve at lave denne lækre opskrift hvor at øl indgår som en vigtig ingrediens. Kyllingen bliver lækker møj og saftig og helt igennem vidunderlig. Server ris til og lav så en god salat til.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 1 stor kylling på 1200-1500 g
  • 2store skived løg
  • 50 g smør eller margarine
  • 2 spsk mel
  • ½ liter pilsner-øl
  • 2½ dl suppe, bouillon eller vand
  • Salt og peber
  • 250 g champignoner
  • 125 g cocktailpølser

Luk

Fremgangsmåde

  1. Svits de skived løg i smørret, til de er svagt gyldne
  2. Rør melet i og lad det snurre sammen med fedtstoffet ganske kort
  3. Spæd med øl og suppe lidt ad gangen
  4. Bring det til kogepunktet og smag til med salt og peber
  5. Del kyllingen i portionsstykker og kom kyllingestykkerne i gryden og lad retten snurre under låg i 45 min
  6. Kom de hele champignoner samt pølserne i retten de sidste 5 min af kogetiden
  7. Sørg for, at temperaturen lige holdes ved kogepunktet – koger retten for stærkt, revner pølserne
  8. Servér ris og en god salat til