Mexikansk suppe – dejlig stærk mad!
Du er sikkert også, én af de mange personer, der simpelthen elsker suppe, og har meget svært ved at få nok af det. Men engang imellem sker det jo, at man ender med, at man bliver træt af det sædvanlige, og kan få lyst til at prøve noget nyt af. Uanset om du er vegetar, og har lyst til at prøve en anden form for suppe, eller om du bare er en madglad person, der elsker at eksperimentere med nye smage, og nye madlavnings retter, så vil denne suppe være lige noget for dig – I hvert fald, hvis du elsker stærkt mad!
Mexikanske supper er generelt tykt krydret, og med enten tomater eller bønner og andre former for grønsager, blandet sammen med noget kød. Supperne er meget lette at lave, og derudover er du garanteret en fantastisk smagsoplevelse, som vil pirre dine smagsløg, uanset hvor tit du får det.
Retten kan spises når som helst, men den er særligt velegnet til en mørk og kold aften, hvor du har brug for noget stærkt, eller hvis du er syg, da du så alligevel burde, at kunne smage denne suppe en lille smule, da den har en meget stærk smag.
Ingredienser
Se ingredienser
- 4 kartofler
- 2 Gulerødder
- 125 gram bacon i skiver
- 2 fed hvidløg
- 400 gram løg
- 1 dåser hakkede tomater
- 7 dl. grønsagsbouillon
- 1 knivspids chili stødt
- 1 knivspids cayenne peber
- 150 gram majs
- 2.5 dl. piskefløde
- Salt og peber
Luk
Fremgangsmåde
- Skær bacon i skiver, og hak løg og hvidløg
- Kom det hele i en gryde og svits det
- Gulerødder og kartofler skæres i tern
- Gulerødder, kartofler, tomater, chili, peber og grøntsagsbouillon puttes ned i gryden
- Lad det småkoge i cirka 15-20 minutter
- Til sidst tilsættes majs og fløde, og lad suppen kogen i 5 minutter endnu
- Smag til med salt og peber, og så er suppen færdig og klar til at nydes.