Paneret kylling med karrysauce
Dette er en lækker japansk inspirerede kyllingret med krydret karry sauce. Serveres med ris og en god salat.
Ingredienser
Se ingredienser
- 2 kyllingebryster
- 1 løg, finthakket
- 1/2 rødløg, finthakket
- 3 forårsløg, skæres fint
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 25 g frisk ingefær, finthakket
- 2 spsk sojasauce
- 1 spsk karry (ca. 10 gr.)
- 30 gr. hvedemel til saucen (plus cirka 1 dl til paneringen)
- 1 dl rasp (brødkrummer)
- 4 spsk olivenolie til stegning
- 1 tsk brun farin
- 1 æg
- 2,5 dl hønsefond eller bouillon
Luk
Fremgangsmåde
- Start med at koge ris som beskrævet på indpakningen
- Put lidt olie i en gryde, tilsæt de hakkede løg, ingefær og hvidløg og lad det stege, indtil løget er gennemsigtigt
- Tilsæt karry og mel, rør sammen
- Tilføj en lille mængde hønsefond, lidt ad gangen under omrøring
- tilsæt sojasovs og brun farin
- Fortsæt med at tilføje resten af hønsefond, lidt ad gangen. Lad saucen koge ind ved middel varme
- Forbered paneringen: hæld mel i en skål, pisk ægget i en anden og have rasp i en tredje
- Del kyllingbrystst længderetningen, så de åbner sig som en “sommerfulg”. Skær eventuelt fedt væk
- Dyp kyllingebrysterne først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp
- Steg kyllingebrysterne cirka 4-5 minutter på hver side
- Brug en stavblender og mos saucen til den er glat
- Når kyllingebrysterne er gennemstegt skær dem i cirka 1 cm brede strimler
- Til servering anret ris på en tallerken, læg kyllingestrimler ovenpå og hæld derefter saucen udover. Pynt med friske rødløg og forårsløg