Paneret kylling med karrysauce

Dette er en lækker japansk inspirerede kyllingret med krydret karry sauce. Serveres med ris og en god salat.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 2 kyllingebryster
  • 1 løg, finthakket
  • 1/2 rødløg, finthakket
  • 3 forårsløg, skæres fint
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 25 g frisk ingefær, finthakket
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk karry (ca. 10 gr.)
  • 30 gr. hvedemel til saucen (plus cirka 1 dl til paneringen)
  • 1 dl rasp (brødkrummer)
  • 4 spsk olivenolie til stegning
  • 1 tsk brun farin
  • 1 æg
  • 2,5 dl hønsefond eller bouillon

Luk

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge ris som beskrævet på indpakningen
  2. Put lidt olie i en gryde, tilsæt de hakkede løg, ingefær og hvidløg og lad det stege, indtil løget er gennemsigtigt
  3. Tilsæt karry og mel, rør sammen
  4. Tilføj en lille mængde hønsefond, lidt ad gangen under omrøring
  5. tilsæt sojasovs og brun farin
  6. Fortsæt med at tilføje resten af ​​hønsefond, lidt ad gangen. Lad saucen koge ind ved middel varme
  7. Forbered paneringen: hæld mel i en skål, pisk ægget i en anden og have rasp i en tredje
  8. Del kyllingbrystst længderetningen, så de åbner sig som en “sommerfulg”. Skær eventuelt fedt væk
  9. Dyp kyllingebrysterne først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp
  10. Steg kyllingebrysterne cirka 4-5 minutter på hver side
  11. Brug en stavblender og mos saucen til den er glat
  12. Når kyllingebrysterne er gennemstegt skær dem i cirka 1 cm brede strimler
  13. Til servering anret ris på en tallerken, læg kyllingestrimler ovenpå og hæld derefter saucen udover. Pynt med friske rødløg og forårsløg

Paneret kylling med karrysauce2