Paprikakylling

Selvom denne opskrift måske får dine tanker tilbage på 90’ernes køkken, så skal det helt sikkert ikke afholde dig fra at lave denne klassiker. Paprika’en passer perfekt til kylling og med den dejlige flødesauce til, så kan du næsten ikke gå galt i byen med denne opskrift. Server løse ris, fx Jasmin ris og lav så en lækker syrlig salat til for at sætte lidt kontrast til kyllingen.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 4 skiver røget bacon
  • 35 g smør
  • 2 kyllinger á ca. 800 gram
  • 5 finhakkede skalotteløg
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1-1½ spsk mild paprika
  • 4 spsk koncentreret tomatpuré
  • Ca. 2 dl bouillon
  • 2-3 dl piskefløde
  • 1 tsk citronsaft
  • 500 gram champignoner
  • 25 gram smør

Luk

Fremgangsmåde

  1. Skær baconen i strimler på tværs. Svits dem til de er gyldne og tag dem op
  2. Del kyllingerne i kvarte og brun dem i baconfedtet tilsat 35 gram smør og tag dem op
  3. Svits finhakket skalotteløg og knust hvidløg til løgene er klare
  4. Tilsæt paprika og brun det lidt med, inden tomatpuré, bouillon og gløde hældes ved
  5. Kog sovsen igennem og smag den til med salt
  6. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden
  7. Retten mørner under låg ved svag varme, på 35-50 min
  8. Spæd evt. lidt bouillon ved under stegningen
  9. Skær de rensede champignoner i skiver og svits dem let i smør. Tilsæt dem ca. 10 min før retten er færdig
  10. Varm baconstykkerne og drys dem over ved anretningen