Pasta med laks og spinat
Hvis der er to ting, der fungerer godt i en pastaret, så er det laks og spinat; og er der noget, der smager godt, når det er hjemmelavet, så er det pasta. Derfor er denne opskrift på hjemmelavet pasta med laks og spinat en af de ting, du bliver nødt til at afprøve. Let og velsmagende, og så er det alt andet end en uover-kommelig opgave. Opskriften er til 2 portioner.
Ingredienser
Se ingredienser
Pastaen:
- 2 æg
- 1/3 pakke Philadelphia (cirka 200g)
- 2 spsk. Fiberhusk
- Olivenolie
Laks og spinatsauce:
- 2 stykker laks
- 1-2 håndfulde frossen spinat/spinat blade
- 1 rød peber
- 1 fed hvidløg
- 1 dl. fløde
- Parmesan
Luk
Fremgangsmåde
Pasta:
- Pisk æg fluffy med en elektrisk mixer
- Bland resten
- Rør grundigt
- Lad svulme 5-10 min.
- Spred dejen på en bageplade med pergament papir
- Forsøg at presse dejen løbende
- Olier i en anden bageplade med olivenolie eller lignende på den ene side
- Placer den klæbende side af dejen på en bageplade
- Rulle med en kagerulle dejen ud på bageplade med det olieagtige papir i mellem, så tyndt som muligt
- Placér i ovnen i 10 min ved 150 g
- Tages ud af ovnen og skæres i spaghetti strimler med en pizza cutter eller al-mindelig kniv.
- Læg til side (ikke nødvendigt at koge pastaen)
Laks and spinatsauce:
- Forvarm ovnen til 150 grader
- Pasta laves først, imens kan laksen begynde at tø i ovnen
- Når du sætter pastaen i ovnen, fjernes laksen
- Skær laksen i tern
- Steges i olie sammen med spinat
- Skær peberfrugter
- Når laksen næsten er kogt igennem, krydr med peber og knust hvidløg
- Når pastaen er færdig, hæld fløde og pasta sammen
- Lad det simre kort
- Top med revet parmesanost for mere “blødhed”
- Krydr med salt og peber
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2012/04/19/7769923-recept-hemmagjord-pasta-med-lax-och-spenatsas-receptet-som-ni-maste-testa/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.