Pastasalat med kylling og bacon
De fleste, både børn og voksne, kan lide pasta og kylling, og hvad er så mere oplagt, end at lave pastasalat med kylling. Det er en meget let ret at lave, og det er samtidig en ret, der kan spises om sommeren, fordi det er en ret der ikke lægger tungt i maven, og samtidig er retten meget ideel til en madpakke, og derfor kan man med fordel give resterne fra aftensmaden med i madpakke dagen efter, da der stadig vil være et meget lækkert måltid.
I denne opskrift har vi valgt at fokusere på, at lave en pastasalat med kylling og bacon, da baconen giver retten et sidste lille pift, på den lækre måde. Man har mulighed for at præge pastasalaten som man vil, da man kan putte alverdens ting i den, så den kommer til at smage forskelligt hver gang man laver den, og derfor bliver denne ret aldrig kedelig – hverken at spise, eller at lave.
Ingredienser
Se ingredienser
- 250 g. kylling
- 200 g. Fusili (pastaskruer) eller Pennoni (pastapenne)
- 150 g. bacon i skiver
- 1-2 stk. æbler
Dressing:
- 4 dl. creme fraiche
- 1-2 dl. let mayonnaise (kan udelades)
- 1 tsk. lime-/citronsaft
- 2 spsk. karry
- Salt og peber
Tilbehør:
Groft brød
Luk
Fremgangsmåde
- Pastaen kogen i letsaltet vand, og den køles af
- Når pastaen er kølet af, skylles de i koldt vand, så de ikke klister
- Bacon skæres i små stykker, og steges på panden, til de er sprøde
- Derefter lægges de på et stykke køkkenrulle, så fedtet bliver suget væk
- Kyllingen steges eller koges (Man kan også bruge færdiglavede kyllingetern)
- Æblerne skylles og skæres i den størrelse man vil have dem
- Creme fraiche dressingen laves (Kan også købes færdiglavet)
- Dernæst blandes salaten sammen med creme fraichen, og er nu klar til at spises.
Server gerne groft brød til!