Porre suppe
Dejlige porre suppe med kartofler. Hertil passer det perfekt at servere Foccacia brød til. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Se ingredienser
- 250 g porrer (ca. 3-4 stykker) skåret i strimler (brug kun den hvide/lyse den af porren)
- 350 g kartofler skåret i små tern
- 50 g smør
- 1,3 dl vand
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- Lidt timian (enten frisk eller tørret)
- 1 laurbærblad
- Salt og peber
- 3 dl madfløde
Luk
Fremgangsmåde
- Sauter porrerne i en gryde med smør (de skal ikke få farve – bare blive skinnende og bløde)
- Tilsæt kartoflerne og lad det simre i et par minutter
- Tilsæt vand, bouillon, timian og laurbærblad
- Kog på medium varme med låg i ca. 20-30 min.
- Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender indtil du har en cremet og glat suppe
- Sæt suppen tilbage på varmen og hæld fløden i
- Varm op og og krydr med salt og peber
- Servér med brød
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne fantastiske side: http://www.myfoodpassion.net/1/post/2011/09/potet-og-purresuppe.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
One Response
Hei,
Takk for publisering av min løksuppe, det var sjovt at se. Her på “Suppe oppskrifter” var det mye inspirasjon å hente!
Mvh Anne
http://www.annesmatogvin.com