Porre suppe

Dejlige porre suppe med kartofler. Hertil passer det perfekt at servere Foccacia brød til. Rigtig god fornøjelse!

Ingredienser

Se ingredienser

  • 250 g porrer (ca. 3-4 stykker) skåret i strimler (brug kun den hvide/lyse den af porren)
  • 350 g kartofler skåret i små tern
  • 50 g smør
  • 1,3 dl vand
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • Lidt timian (enten frisk eller tørret)
  • 1 laurbærblad
  • Salt og peber
  • 3 dl madfløde

Luk

Fremgangsmåde

  1. Sauter porrerne i en gryde med smør (de skal ikke få farve – bare blive skinnende og bløde)
  2. Tilsæt kartoflerne og lad det simre i et par minutter
  3. Tilsæt vand, bouillon, timian og laurbærblad
  4. Kog på medium varme med låg i ca. 20-30 min.
  5. Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender indtil du har en cremet og glat suppe
  6. Sæt suppen tilbage på varmen og hæld fløden i
  7. Varm op og og krydr med salt og peber
  8. Servér med brød

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne fantastiske side: http://www.myfoodpassion.net/1/post/2011/09/potet-og-purresuppe.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.

One Response
  1. Anne