Artiskoksuppe med svampe

Ligger du inde med nogle svampe, kan denne artiskoksuppe helt klart anbefales, da den, toppet med smørstegte svampe, smager helt fantastisk.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 1 pose økologiske artiskokker, omkring 500g
  • 2 skalotteløg (1 almindeligt løg fungerer også)
  • 1 dl hvidvin
  • 5 dl vand
  • 2 vegetabilske bouillonterninger
  • 3 kopper fløde
  • Salt og peber
  • Smørstegte svampe
  • Finthakket persille

Luk

Fremgangsmåde

  1. Skræl og skær artiskokkerne i mindre stykker
  2. Skræl og snit løget
  3. Svits løget i lidt smør og tilføj artiskokkerne
  4. Tilsæt vin, vand og de smuldrede bouillonterninger
  5. Lad det koge indtil artiskokkerne er bløde, cirka 15 minutter
  6. Rengør svampene i mellemtiden, hvorefter de steges gyldenbrune i smør
  7. Snit persillen fint. Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt fløde, inden sup-pen bringes i kog
  8. Krydr med salt og peber og server suppen med svampe og persille

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://smakkansla.blogspot.se/2011/10/jordartskockssoppa-med-svamp.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.