Artiskoksuppe med svampe
Ligger du inde med nogle svampe, kan denne artiskoksuppe helt klart anbefales, da den, toppet med smørstegte svampe, smager helt fantastisk.
Ingredienser
Se ingredienser
- 1 pose økologiske artiskokker, omkring 500g
- 2 skalotteløg (1 almindeligt løg fungerer også)
- 1 dl hvidvin
- 5 dl vand
- 2 vegetabilske bouillonterninger
- 3 kopper fløde
- Salt og peber
- Smørstegte svampe
- Finthakket persille
Luk
Fremgangsmåde
- Skræl og skær artiskokkerne i mindre stykker
- Skræl og snit løget
- Svits løget i lidt smør og tilføj artiskokkerne
- Tilsæt vin, vand og de smuldrede bouillonterninger
- Lad det koge indtil artiskokkerne er bløde, cirka 15 minutter
- Rengør svampene i mellemtiden, hvorefter de steges gyldenbrune i smør
- Snit persillen fint. Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt fløde, inden sup-pen bringes i kog
- Krydr med salt og peber og server suppen med svampe og persille
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://smakkansla.blogspot.se/2011/10/jordartskockssoppa-med-svamp.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.