Blåmuslinger med tomat
Det er ikke alle, der bryder sig om muslinger, hvilket man kan have svært ved at forstå, men denne opskrift er en sikker vinder, hvad enten man er til muslinger eller ej. I kombination med tomatens sødme opnår muslingerne en storslået velsmag, hvis mage man skal lede længe efter. Det her er helt klart en opskrift, der kan anbefales.
Ingredienser
Se ingredienser
- 1 kg blåmuslinger
- 1/2 dl. olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 2 dl. hvidvin
- 1/2-1 rød chili
- 1 terning fiskebouillon
- 4 tomater
- Frisk persille
- 4 portioner af frisk kogt pasta
Luk
Fremgangsmåde
- Hak hvidløg fint og makuler chili
- Hak tomaterne
- Skrub muslingerne og kassér eventuelle brudte og dem som ikke lukker sig ved let “bank”
- Klip eventuelt skæg
- Varm olivenolien i en stor gryde og steg hvidløg i et par minutter
- Sørg for, at olien ikke bliver for varm – hvidløget må ikke brunes
- Hæld vinen i gryden og tilsæt chili, bouillonterning og muslinger
- Blandingen skal stå overdækket i 3-4 minutter, eller indtil muslingerne har åbnet sig (smid de muslinger ud som ikke åbner sig)
- Tilføj hakkede tomater og persille
- Bland med frisk kogt pasta og server straks
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://stulnarecept.blogspot.se/2008/09/blmusslor-med-tomat.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.