Gullashsuppe – en lækker hverdagsret
Mange mennesker elsker den normale form for gullash, der er en gryderet, hvor der er kødstykker i, blandet med noget tykt sovs med cocktailpølser i. Gullashsuppen har mange af de kendte elementer fra den klassiske gullash, med mange grøntsager, blandet sammen med normalvist oksekøds stykker og bacon, sammen med en masse krydderier – det vigtigste krydderi er paprika, der giver retten en fantastisk smag. Den primære forskel på gullash gryderetten og suppen, er faktisk bare, at der ikke serveres ris til suppen.
Ingredienser
Se ingredienser
- 600 g. Skært oksekød
- 150 g. Gulerødder, skrællet vægt
- 300 g. Knoldselleri, skrællet vægt
- 500 g. Kartofler, skrællet vægt
- 300 g. Porre, renset vægt
- 1 Rød peberfrugt, renset vægt
- 25 g. Margarine
- 50 g. Bacon i tern
- 250 g. Løg, pillet vægt
- 3 Tomater
- 1 fed Hvidløg
- 2 spiseskefuld Paprika
- 0.5 teskefuld Kommen, stødt
- 3 teskefuld Salt
- 1 teskefuld Peber
- 20 del. Vand
- 50 g. Smør
Luk
Fremgangsmåde
- Fjern tomaternes stilkler, og skold dem i kogende vand (10-15 sekunder). Derefter under koldt vand
- Kødet skæres til små tern, og steges
- Tilsæt de flåede tomater, sammen med hvidløg, krydderier og vand
- Suppen skal småkoge i en time til halvanden, under låg
- Selleri, gulerødder og kartofler skæres i små stykker (tern)
- Peberfrugterne skæres i små strimler, og porrerne i ringe
- Alle grøntsagerne puttes ned i gryden, og lader det simre i 20-30 minutter (Til det er mørt)
- Suppen serveres i skåle. Evt. med creme fraice og brød til.