Jordskokkesuppe
En rigtig god vintersuppe er jordskokkesuppe. Smagen af denne suppe er virkelig fløjlsblød og som med de fleste andre supper, så er det meget nem at lave. Denne opskrift giver cirka 4-6 portioner, men du kan fri op eller nedskallere mængden afhængig af hvor mange du skal lave suppe til. Vi foreslår, at du få et godt flute til som tilbehør. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Se ingredienser
- 3/4 kg jordskokker
- 1 hakket løg (100 g)
- 1 spsk olie
- 1 laurbærblad
- Evt. 2 kviste timian
- ½ del sherry eller hvidvin
- 1 l vand eller bouillon
- 1 dl fløde 13%
- Salt, peber
Luk
Fremgangsmåde
- Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker
- Svits løget i olie
- Tilsæt jordskokker, laurbærblad og evt. timian
- Tilsæt sherry/hvidvin og vand og kog suppen under låg, til jordskokkerne er meget møre, ca ½ time
- Blend suppen
- Tilsæt fløde og kog suppen igennem
- Smag til med salt og peber