Kylling i rødvin (coq au vin)
Mums! Dette er helt klart én af de bedste måder du kan tilberede en kylling på. Det er godt nok ikke en ret man lige laver på 5 minutter, men den er helt afgjort ventetiden værd. Så hvis du er til simremad, så skal du så afgjort forsøge dig med at lave caq au vin. Server med løse ris, flute og en lækker salat.
Ingredienser
Se ingredienser
- 1 hane på ca. 1,5 kg eller 1 kylling
- Ca 2 spsk. mel
- Salt og peber
- 12 pillede skalotteløg (300 g)
- 250 g chamignon
- 15 g smør el. 1 spsk olie
- 2 fed hvidløg
- 1 krydderbuket af laurbærblad, timian og persille
- 4 dl rødvin
- Evt. lidt bouillon el vand
- 2 spsk hakket persille
Luk
Fremgangsmåde:
- Gør hanen i stand og parter den i 6-8 dele
- Bland mel med salt og peber. Vend kødet heri
- Gør løg og champignon i stand. Skær champignonerne i kvarte
- Brun kødet i haldelen af smørret
- Tag kødet op og brun løgene
- Læg kødet tilbage i gryden sammen med hvidløg, krydderbuket og rødvin
- Læg låg på og kog retten ved svag varme ca. 30 min
- Fjern krydderbuketten og læg champignongerne i
- Spæd evt. med mere rødvin, bouillon eller vand
- Kog retten yderligere ca. 5 minutter
- Smag til og drys med persille ved anretning
No Responses