Kylling karry suppe II
Det her er nok den bedste suppe jeg nogensinde har smagt. Den har en helt fantastisk smag og så mætter den simpelthen så meget, så du fint kan servere den som hovedret til 4 personer. Du kan også med succes bruge den som “godnat suppe” til en konfirmation eller lignende.
Ingredienser
Se ingredienser
- 1 suppehøne eller stor kylling
- 2 porre
- 2 gulerødder
- 3 løg
- 2 laurbærblade
- Vand
- 2 hønsebouillonterninger
- ½ dl madlavningsfløde
- 1 spsk. karry
- Salt og peber
Luk
Fremgangsmåde
- Rengør hønen og lig den i en stor gryde
- Skær porre, gulerødder og 2 løg ud i grove stykker og lige ned til hønen sammen med laurbærblade og bouillonterninger
- Hæld vand i gryden til hønen er dækket (omkring 2 liter)
- Sæt gryden over og koge (start med max varme indtil vandet koger og skru derefter ned på let varme)
- Kog under log i cirka 1 time eller indtil hønen er mør (hvis der dannes skum under kogningen, så tag det af med en ske)
- Tag kyllingen op og lad den køle lidt af
- Parter derefter kyllingen i mundrette stykker
- Sigt suppen op i en skål (hvis porre og gulerødder ikke er for udkogte kan du gemme dem og putte dem i suppen, men i de fleste tilfælde er der ikke meget bid tilbage i dem )
- Skær det sidste løg ud i små fine stykker
- Hæld lidt olie i gryden og varm op
- Tilsæt karry og lade det brænde af
- Tilsæt løget og lad det stege i et par minutter indtil det er blødt
- Hæld herefter suppen i gryden igen og varm op
- Hæld nu kyllingkødet i suppen og lade det simre i et par minutter
- Hæld madlavningsfløden i og der rør rundt
- Smag til med slat og peber