Kylling med ristede rodfrugter og tzatziki

Kylling går godt i spænd med rigtig mange ting, og ristede rodfrugter og tzatziki er helt klart en af dem. Mangler man inspiration til et aftenmåltid, er der hjælp at hente, for denne opskrift er enkel, og resultatet er bestemt ikke derefter. Denne ret er velafbalanceret og særdeles velsmagende. Denne opskrift er til 4 personer.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 4 kyllingelår

Marinade:

  • 4 spsk. olivenolie
  • Saften af 1 citron
  • 2 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sort peber

Ristede rodfrugter:

  • 7 kartofler
  • 1 sød kartoffel
  • 1 stor pastinak
  • 3 store roer
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. timian, tørret
  • Salt flager
  • Sort peber

Tzatziki:

  • 1/2 agurk
  • 2 1/2 dl. yoghurt
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 0,5 tsk. olivenolie
  • Salt og peber

Luk

Fremgangsmåde

  1. Rør ingredienserne til marinaden sammen i en skål, og dyp i kyllingelårene i marinaden
  2. Skrald rodfrugterne
  3. Skær kartoflerne i kiler og de andre rodfrugter i stave
  4. Rodfrugterne lægges i en pose og med olien og krydderier og ryst
  5. Placer grøntsagerne på en bageplade sammen med kyllingelårene
  6. Bages i midten af ovnen ved 225 grader i cirka 30 minutter
  7. Forbered tzatziki ved at skrælle agurken groft med et rivejern,
  8. Herefter blandes agurk med yoghurt
  9. Tilsæt hvidløg og olie
  10. Krydr med salt og peber

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://minmatblogg.blogspot.se/2010/03/kycklinglar-med-rostade-rotfrukter-och.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.