Pebersuppe

Den brændte pebersuppe er rig på smag og har en cremet konsistens. Særdeles velegnet til hverdag og til fest. Opskriften her er til 6-8 portioner.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 1 spiseskefuld olie
  • 2 dl fløde
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 ristede peberfrugter + bouillon (Fontana)
  • 2 dåser hele tomater + tilsvarende “dåser” vand
  • 1,5 spsk. rødvinseddike
  • 1,5 spsk. sukker
  • 4 vegetabilske bouillonterninger
  • 0,5 tsk. sort peber
  • 1 tsk. paprika, stærk
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 0,5 tsk. salt

+

  • Timian
  • Græskarkerner
  • Flødeost

Luk

Fremgangsmåde

  1. Hak løget groft, der steges i olie
  2. Skræl og knus hvidløgsfeddene, og lad dem herefter stege et stykke tid
  3. Hæld peberfrugter med bouillon i samme gryde Tilsæt herefter dåsetomaterne og tilsvarende ”dåser” vand
  4. Lad det bulderkoge
  5. De 4 vegetabilske bouillonterninger smuldres og blandes med tomatpuréen, paprikaen, den sorte peber, rødvinseddiken, sukker og salt. Dette koges forsigtigt i 10 minutter
  6. Blendes derefter glat med stavblender
  7. Tilsæt 2 dl fløde og kog forsigtigt
  8. Krydr med salt, sukker, peber og eddike

Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://provkoket.blogspot.se/2012/03/kolla-rostad-paprika-soppa.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.