Pebersuppe
Den brændte pebersuppe er rig på smag og har en cremet konsistens. Særdeles velegnet til hverdag og til fest. Opskriften her er til 6-8 portioner.
Ingredienser
Se ingredienser
- 1 spiseskefuld olie
- 2 dl fløde
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 ristede peberfrugter + bouillon (Fontana)
- 2 dåser hele tomater + tilsvarende “dåser” vand
- 1,5 spsk. rødvinseddike
- 1,5 spsk. sukker
- 4 vegetabilske bouillonterninger
- 0,5 tsk. sort peber
- 1 tsk. paprika, stærk
- 2 spsk. tomatpuré
- 0,5 tsk. salt
+
- Timian
- Græskarkerner
- Flødeost
Luk
Fremgangsmåde
- Hak løget groft, der steges i olie
- Skræl og knus hvidløgsfeddene, og lad dem herefter stege et stykke tid
- Hæld peberfrugter med bouillon i samme gryde Tilsæt herefter dåsetomaterne og tilsvarende ”dåser” vand
- Lad det bulderkoge
- De 4 vegetabilske bouillonterninger smuldres og blandes med tomatpuréen, paprikaen, den sorte peber, rødvinseddiken, sukker og salt. Dette koges forsigtigt i 10 minutter
- Blendes derefter glat med stavblender
- Tilsæt 2 dl fløde og kog forsigtigt
- Krydr med salt, sukker, peber og eddike
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://provkoket.blogspot.se/2012/03/kolla-rostad-paprika-soppa.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.