Pizza dej

Man kan jo lave pizzadej på mange måder, men denne pizzadej er helt klart min favorit. Jeg tror det især bunder i hvad jeg forstår ved en pizza. For mig skal en pizzabund være tynd og sprød, men ikke tør. Ved at benytte denne dej sammen med en pizzasten, så synes jeg det er nemt at bage den perfekte pizza derhjemme. Denne opskrift er til 2 personer, men du burde godt kunne gange målene op, så du får dej til flere personer.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • 125 g durummel
  • 15 g gær
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • Timian*
  • Salt

* Timian er egentlig ikke nødvendig for jeg synes ikke man kan smage det i den endelig pizza, men det giver bare den endelig bund en flot karakter når man kan se de små timian stykker i den.

Luk

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i vandet og opløs derefter sukkeret i vandet
  2. Hæld mel, timian og salt om i en skål og tilsæt olivenolie
  3. Tilsæt lidt efter lidt vandet indtil dejen har den rette blød- og smidighed
  4. Ælt dejen godt
  5. Sæt dejen til hævning i 30 min
  6. Vi anbefaler du benytter en pizzasten – det giver det LANGT bedste resultat. Se her hvordan du bager med pizzasten
  7. Tænd ovnen på 200 grader
  8. Rul dejen ud til én stor pizza
  9. Tag en bradepande og smør lidt olie på
  10. Læg forsigtig pizzaen over på bradepanden og rul den helt ud til kanterne (dejen skal kun være maksimum 0,4 cm tyk
  11. Læg fyld på (se alle vores forskellige opskrifter på fyld)
  12. Sæt bradepande med pizza ind i den opvarmede ovn og bag den i cirka 10 – 15 min