Gammeldags kyllingesteg
Når man snakker om; mad fra da far var knægt, vil én af de første tanker falde på, kylling. – Den gammeldags kyllingesteg, som vor mormor lavede den, er der meget få ting, der kan slå. Dengang var kylling også en meget luksusspise, og derfor var det sjældent, at man fik det, medmindre man var inviteret på besøg hos mormoderen, eller man skulle have noget ekstra lækkert at spise, hjemme hos familien. Og der var det særligt til bestemte højtider og begivenheder, at det blev serveret.
Den gammeldags kyllingesteg serveres ofte med hjemmelavet agurkesalat, samt sovs og kartofler, og det er ikke noget, man behøver at ændre, da det smager fantastisk godt! Hvis du har fået lyst til at give sig i kast med, at lave en gammeldags kyllingesteg som vor mormor lavede den, så er der denne opskrift lige noget for dig.
Ingredienser
Se ingredienser
- 1500 gram Kylling hel
- 1 bdt. Persille, frisk
- 35 gram Smør
- 2 dl. Vand
- Salt og peber
Sauce
- Maizena majsstivelse
- Evt. Fløde 13 %
Agurkesalat
- 1 Agurk
- Groft salt
- 2 dl. Eddike
- 1 dl. Sukker
- 1 dl. Vand
- Peber
Tilbehør
- Nye kartofler
- grøntsager
Luk
Fremgangsmåde
Kylling
- Tør kyllingen og fyld den med persille, samt salt og peber
- Tag en stegegryde og smelt smørret
- Brun kyllingen på alle sider
- Varmen dæmpes, og der fyldes vand i, kun lige så det dækker kyllingen
- Steg under låg, i omkring en time, alt efter størrelse på kyllingen
- Kyllingen tages op, og skyen jævnes til sauce, og der kan evt tilsættes bouillon og krydderier.
Agurkesalat
- Kog vand, og tilsæt eddike, sukker og peber
- Rør indtil sukkeret er opløst
- Agurken snittes i tynde skiver, og der drysses med lidt salt
- Lad agurkerne trække i 10 minutter
- Derefter skal agurkeskiverne vendes i eddike
- Lad dem derefter trække i en halv time
Server kyllingen med nye kartofler, agurkesalaten og evt. nogle grøntsager