Grillede kyllingespyd med bacon

Der er ikke meget, der er så lækkert som, når vejret er godt – fuglene synger – det er sommer, og man kan tilberede aftensmad til familien på grillen. Der findes utrolig mange forskellige opskrifter på retter, som man kan benytte, hvis man gerne vil lave noget rigtigt lækkert mad på grillen.

Kyllingespyd er én af disse retter og de kan kombineres med tilbehør lige fra, brød, hvidløgsflutes, ris og pasta, til en lækker gang kartoffelsalat, så mulighederne er mange!

Det er ligeledes også en ”sjov” måde, at få ens børn til at spise grøntsager på, da de vil synes, at det er sjovere at spise noget fra et spyd, end hvis det bare lå direkte på tallerknen.

Det vil også være en meget oplagt idé, at give børnene et kyllingespyd eller to, med i madpakken, da de på den måde, både kommer til at indtage kød og grøntsager, og det samtidig er en sjov måde for dem ar spise på, og derfor er man næsten helt sikker på, at madpakken vil blive spist op, og efterspørgslen fra børnene, på nye spyd, vil stige.

Ingredienser

Se ingredienser

  • 600 g. kyllingefilét
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 pakke bacon
  • 2 skiver frisk ananas
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sojasauce
  • 2 tsk. karry
  • Salt og peber

Luk

Fremgangsmåde

  1. Tør kyllingekødet, og skær det i den størrelse tern du ønsker
  2. Skær ananas og peberfrugten i tern
  3. Derefter sættes peberfrugt, ananas og kylling på spyddet. Hvar gang du sætter et kyllingstykke på, så pak det ind i et sykke bacon
  4. Derefter røres en marinade med olie, soja, karry, salt og peber
  5. Til slut smøres marinaden ud over spyddet, og de steges på grillen i 8-12 minutter